Cleo i coś podobnego do Niny

Dział poświęcony modelarstwu kartonowemu i kartonowo-fornirowemu plus inne techniki pokrewne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotrek 21

Cleo i coś podobnego do Niny

Post autor: Piotrek 21 »

Witajcie, żeby nie było że Ja tylko od czasu do czasu wchodzę na forum i coś pisze, nic nie budując... przedstawiam 2 skończone modele: Cleo i "Niny".
Wiem że mają one Bardzo dużo uproszczeń ale przy następnych postaram się je naprawić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Piotrek
Awatar użytkownika
ryszardw

O:Cleo i coś podobnego do Niny

Post autor: ryszardw »

Uproszczenia uproszczeniami ale przynajmniej poobcinaj cążkami do paznokci nadmiar wyblinek na wantach.Czym skorupka za młodu.......Nie nabieraj złych nawyków.Ale najważniejsze że skończyłeś i modele są kompletne.Pozdrawiam R.
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

...obetnie;) Tak wszyscy jakoś w tajemnicy budują. Dlaczego?
Awatar użytkownika
Budrys

Post autor: Budrys »

Piotrek 21 napisał:
Witajcie, żeby nie było że Ja tylko od czasu do czasu wchodzę na forum i coś pisze, nic nie budując... przedstawiam 2 skończone modele: Cleo i "Niny".
Wiem że mają one Bardzo dużo uproszczeń ale przy następnych postaram się je naprawić.

Powtórzę: uproszczenia uproszczeniami ale chciałbym zwrócić uwagę na dwa (drobne?) :dry: szczegóły:
Obrazek

Obrazek

oraz:
Obrazek

z pytaniem: czemu imitacje brytów na żaglach w postaci czarnych przecinków? Wygląda to jak cętki a nie jak szew! A co ważniejsze psuje wygląd jednostki.:huh:
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Awatar użytkownika
Kazek

Post autor: Kazek »

Fajne te modele szkoda tylko ze nie było relacji z budowy może uniknąłbyś niektórych niedociągnięć jak nierówne jufersy czy wspomniane wcześniej wyblinki mimo uproszczeń modeli to jest widoczne a szkoda bo modele prezentują sie ciekawie , wyblinki poprawisz ale jufersów pewnie nie dlatego zawsze warto pokazywać od poczatku budowę swojego modelu.
Pozdrawiam i czekam na relację z twojego nowego modelu Kazimierz.
Pozdrawiam Kazik :)
ODPOWIEDZ