Gjoa Darka

Dział poświęcony modelarstwu kartonowemu i kartonowo-fornirowemu plus inne techniki pokrewne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
daroes

Gjoa Darka

Post autor: daroes »

Nie świadom że ktoś bębzie chciał zobaczyc moje wypociny nie zrobiłem wielu fotek, więc okazało się że nie bardzo też jest z czego wybierać:(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hefajstos

O:Gjoa Darka

Post autor: Hefajstos »

No to żeś wypocił sztuke...czy to były 7-udme poty ? :P zawsze można użyć antyterspirant
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Lepszy rydz niż nic :)
Ale modelik całkiem zgrabniutki ci wyszedł
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
daroes

W tzw. więdzyczasie uało mi się zrobić COŚ TAKIEGOB)
Obrazek
myszor

Post autor: myszor »

Prześliczna:) .Gratuluje.
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

Niby wiem jak się robi modele;) Ostatnio nawet robiłem modelkę:) ale wyszedł model:) Ale jak się robi z perłą w uszku to nie;) Chyba, że Darek znalazłeś Perłę w łóżku;);) Gratuluję!
Awatar użytkownika
mirek

daroes napisał:
W tzw. więdzyczasie uało mi się zrobić COŚ TAKIEGOB)
Obrazek

A może coś o technikach i narzędziach Darku byś nam powiedział bo modelik prześliczny
Pozdrawiam Mirek Rybus
Arco

Post autor: Arco »

mirek napisał:
A może coś o technikach i narzędziach Darku byś nam powiedział bo modelik prześliczny

hahaha :) I niech pokaże zdjęcia etapów - byle były to zdjęcia dobrej jakości.
Awatar użytkownika
daroes

Witam i dziękuje, wybaczcie ale relacji z budowy tego modelika nie będzie :) W czasie między zmianą pieluch rozpoczołem Mistrala z AL i będzie to ostatni model z zestawu. Widziałem oryginał w Museo Naval w Madrycie i postanowiłem go zrobić po swojemu tzn. troche waloryzować bo wg. instrukcji wyjdzie to raczej bezpłuciowo a to co stoi w Madrycie to poprostu replika jakiegoś szkunera moim skromnym zdaniem nie ma w tym duszy ni żadnej historii. I jeszcze jedno to że PODRÓŻE KSZTAŁCĄ sprawdza się w 100% dziś na spacerku z wózeczkiem /jak na przykładnego tate przystało/ natknąłem się na gitarrerie warsztat w którym robi się na zamówienie gitary klasyczne i który okazał się nie tyko skarbnicą wiedzy na temat obróbki drewna ale i "metą" na najprzeróżniejsze gatunki drewna niemal w każdej postaci. Bede tam częstym bywalcem napewno. Tylko ten kataloński.
Obrazek
Awatar użytkownika
mirek

Darku skoro zacząłeś nowy model to poproszę o założenie wątku i większe fotki
Pozdrawiam Mirek Rybus
ODPOWIEDZ