Niby wiem jak się robi modele;) Ostatnio nawet robiłem modelkę:) ale wyszedł model:) Ale jak się robi z perłą w uszku to nie;) Chyba, że Darek znalazłeś Perłę w łóżku;);) Gratuluję!
Witam i dziękuje, wybaczcie ale relacji z budowy tego modelika nie będzie :) W czasie między zmianą pieluch rozpoczołem Mistrala z AL i będzie to ostatni model z zestawu. Widziałem oryginał w Museo Naval w Madrycie i postanowiłem go zrobić po swojemu tzn. troche waloryzować bo wg. instrukcji wyjdzie to raczej bezpłuciowo a to co stoi w Madrycie to poprostu replika jakiegoś szkunera moim skromnym zdaniem nie ma w tym duszy ni żadnej historii. I jeszcze jedno to że PODRÓŻE KSZTAŁCĄ sprawdza się w 100% dziś na spacerku z wózeczkiem /jak na przykładnego tate przystało/ natknąłem się na gitarrerie warsztat w którym robi się na zamówienie gitary klasyczne i który okazał się nie tyko skarbnicą wiedzy na temat obróbki drewna ale i "metą" na najprzeróżniejsze gatunki drewna niemal w każdej postaci. Bede tam częstym bywalcem napewno. Tylko ten kataloński.