Dzięki Mirku, jeżeli chodzi o czernienie, to muszę znaleźć specyfik który zabarwi aluminium na czarno.
Podstawę lufy chcę wykonać z drutu mosiężnego fi 0.5 - 0.7 mm w kształcie litery U z oczkami i nóżką. W oczkach drut, który będzie imitował czopy nośne. Całość będę musiał przykleić do lufy. Dla informacji: dł. lufy - 15 mm
Szebeka
- władek
Re: Szebeka
Wczoraj zacząłem prace przy kotwicach. Na blaszce stalowej 2 mm, za pomocą szablonu z kartonika zatarasowałem kształt. Następnie wiertełkiem fi 2 obwierciłem blaszkę jak najbliżej trasy. Wyciąłem przecinaczkiem, a reszta to praca szlifiereczką, pilniczkami i papierem ściernym.
Pozdrawiam
Władek
Władek
- rychenko
Witam
Władek co tez tu moje piękne oczęta widzą
piękną kotwice wyrzezałeś , no natrudziłeś się ale wygląda bardzo ładnie , zastanów się czy nie porzucić tych drewniano papierowych modeli i zabrać się za jaki model RC bo masz widzę zacięcie .
Władek co tez tu moje piękne oczęta widzą

Pozdrawiam Ryszard
- władek
Dzięki Rysiu za miłe słowa. Narzezałem się trochę (wczoraj i dzisiaj, jeden komplet poszedł do śmieci, dopiero jak zlutowałem dwie blaszki do kupy i piłowałem je razem, efekt zaczął mi się podobać), jeszcze sporo miziania przy nich. Co do RC, to jak kiedyś wspomniałem na SB baaaardzo podoba mi się "SMIT ROTTERDAM"
Pozdrawiam
Władek
Władek
- władek
- władek
Pozostało do zrobienia oczko (czekam na drut mosiężny 0.7 mm)
Zastanawiam się nad gwoździowaniem poprzeczki, żeby było w skali musiałby to być drut 0.2 mm
Zastanawiam się nad gwoździowaniem poprzeczki, żeby było w skali musiałby to być drut 0.2 mm
Pozdrawiam
Władek
Władek
- rychenko
- władek
- władek
Witam po długiej przerwie
Na początek, żeby się nie przemęczyć zrobiłem reling wokół otworu steru.

Pozdrawiam
Władek
Władek
- władek
Lufy na zdjęciu są wykonane ze znalu. Ta wyżej jest malowana, ta niżej została obdarta z farby i oksydowana
Pozdrawiam
Władek
Władek