kiosk pryśnięty "na próbę" - farba - czarny półmat
K-141 Kursk
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: K-141 Kursk
Witaj wojtku!
Nie wiem ale mnie się wydaje, że te szczeliny między płytami są za głebokie i szerokie. Wstawiam tutaj zdjęcie okretu wydobytego po katastrofie dla porównania i na kiosku nie widać takich szczelin.
Pozdrawiam
"Hadżi"
Nie wiem ale mnie się wydaje, że te szczeliny między płytami są za głebokie i szerokie. Wstawiam tutaj zdjęcie okretu wydobytego po katastrofie dla porównania i na kiosku nie widać takich szczelin.
Pozdrawiam
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
- Wojtek-Sos
Re: K-141 Kursk
Witaj Hadżi
Rzeczywiście, szczeliny wyglądają na zdecydowanie za szerokie. Dałem szczelinę o szer. 0.5 mm, z obawy przed zalaniem jej farbą. Okazuje się że niepotrzebnie.
Jeżeli chodzi o głębokość szczelin to nie jestem pewien. Kładę płytki PCV o grubości 0,5 mm co w skali (1:170) daje 85 mm. W opisach okrętów podwodnych podawana ich grubość to kilkanaście centymetrów
Chciałbym osiągnąć efekt taki jak na tym zdjęciu
Na zdjęciu model Kurska wykonany przez kolegę Adama, relacja na tym forum:
http://www.ukpapermodels.com/phpBB3/vie ... a&start=60
Martwi mnie ten czarny kolor. Użyłem czarnego półmatu, a błyszczy się jak psu...
Ponadto kolor którego użył kolega Adam, zdecydowanie bardziej mi odpowiada
Rzeczywiście, szczeliny wyglądają na zdecydowanie za szerokie. Dałem szczelinę o szer. 0.5 mm, z obawy przed zalaniem jej farbą. Okazuje się że niepotrzebnie.
Jeżeli chodzi o głębokość szczelin to nie jestem pewien. Kładę płytki PCV o grubości 0,5 mm co w skali (1:170) daje 85 mm. W opisach okrętów podwodnych podawana ich grubość to kilkanaście centymetrów
Chciałbym osiągnąć efekt taki jak na tym zdjęciu
Na zdjęciu model Kurska wykonany przez kolegę Adama, relacja na tym forum:
http://www.ukpapermodels.com/phpBB3/vie ... a&start=60
Martwi mnie ten czarny kolor. Użyłem czarnego półmatu, a błyszczy się jak psu...
Ponadto kolor którego użył kolega Adam, zdecydowanie bardziej mi odpowiada
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek