Dawno się nie odzywałem , bo temat budowy modelu sie odwllekł w czasie i nie było czego pokazać mimo wielkich chęci. Początkowo miałem ochotę na wykonanie Wodnika z zestawu firmy bojer, ale zdecydowałem najpierw poćwiczyć na czymś mniejszym, Mniej materiału trzeba , a i chyba niższa pracochłonnosć, a ja muszę wszystko skompletowac prócz samego warsztatu. Jakiś czas temu kupiłem MM z Smokiem. Myśle że dla całkowicie poczatkującego będzie chyba dobrą wprawką. Chciałbym go wykonac w technice oklejania fornirem , bo jako że to wycinanka chyba będzie dla mnie najprostrze

Jako , że to są moje pierwsze kroki chciałem spytać Was której okleiny użyć na pokład i burty. Zaopatrzyłem się tez w bejcę kasztan, grusza dojrzała, do zabarwienia burt (są brązowe) Jakoś tak mi ten kolor podpasował...
Na zdjęciu jest fornir który zdobyłem ostatnio z myśla o budowe Smoka. Doradźcie mi proszę który wybrać na pokład ? A który na burty ? Załączam jeszcze drugą fotkę z kolorem pokładu - domyślam się, że barwą z MM chyba nie nalezy sie za bardzo kierować, ale to chyba jest jakas wskazówka ?
Szkielet będzie kartonowy wypełniony pianką i zaszpachlowany - jak zrobię to oczywiście wstawię fotkę

Pozdrawiam Piotrek z Gdańska