Witam.
Rozpoczynam relacje modelu kartonowego wyżej wymienionego.
Model wykonam w standardzie +reling z blaszek + retusz. Jest to odskocznia od innych, ważniejszych projektów. Relacja będzie prowadzona równolegle na 2 innych forach.
Pozdrawiam.
Generał Haller JSC 1/400
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
- zablo1978
Re: Generał Haller JSC 1/400
Witam, zbudowałem kiedyś tego malucha dlatego z chęcią popatrzę. Mi on wyszedł tak. Korzystałem też z Modelarza.
Pozdrawiam Michał.
Pozdrawiam Michał.
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
Jak na standard to bardzo ładny (mnie się podoba), szczególnie "poręcz" na trapach.
- Dziecko
Witam.
Okleiłem burtami i wkleiłem pokład, niestety przy retuszu wyszedł totalny brak umiejętności retuszerskich co objawiło się brzydkim kleksem farby na zadrukowanej części burty. ( na szczęście na 2 burcie wygląda to lepiej). A jak by tego było mało na początku budowy źle wymodelowałem rufę co zaowocowało obecnie totalnym nie ułożeniem się wyciętych części.....
Duże powierzchnie były klejone na butapren, gdzie nie gdzie dałem kropki wikolu.
Mała zagadka, kto zgadnie co z tego powstanie?
Pozdrawiam.
Okleiłem burtami i wkleiłem pokład, niestety przy retuszu wyszedł totalny brak umiejętności retuszerskich co objawiło się brzydkim kleksem farby na zadrukowanej części burty. ( na szczęście na 2 burcie wygląda to lepiej). A jak by tego było mało na początku budowy źle wymodelowałem rufę co zaowocowało obecnie totalnym nie ułożeniem się wyciętych części.....
Duże powierzchnie były klejone na butapren, gdzie nie gdzie dałem kropki wikolu.
Mała zagadka, kto zgadnie co z tego powstanie?
Pozdrawiam.
- Dziecko
Witam. Zapomniałem wstawić zdjęcia wcześniej więc o to są, o tej porze
Dokleiłem pokład zrobiłem "zalążek" nadbudówki dziobowej. Niestety po raz kolejny wyszedł brak umiejętności retuszerskich...Ale i tak jest lepiej w porównaniu z poprzednim"wyczynem", W moim odczuciu mniej rzuca się w oczy w porównaniu do burty...Nie jest to najlepsze wykonanie pokładu, ale lepiej nie będzie.
Pozdrawiam

Dokleiłem pokład zrobiłem "zalążek" nadbudówki dziobowej. Niestety po raz kolejny wyszedł brak umiejętności retuszerskich...Ale i tak jest lepiej w porównaniu z poprzednim"wyczynem", W moim odczuciu mniej rzuca się w oczy w porównaniu do burty...Nie jest to najlepsze wykonanie pokładu, ale lepiej nie będzie.

Pozdrawiam
- Dziecko
Witam.
Ukończyłem bryłę nadbudówki dziobowej, niestety formowanie i podpory wyszły mi fatalnie, jak zresztą cały model, ale mam nadzieję, że błędy popełnione przy tym modelu się już nie powtórzą...
Pozdrawiam.
Ukończyłem bryłę nadbudówki dziobowej, niestety formowanie i podpory wyszły mi fatalnie, jak zresztą cały model, ale mam nadzieję, że błędy popełnione przy tym modelu się już nie powtórzą...
Pozdrawiam.
- Jarcio
Dziecko. Nie da sie ukryć, że nieco zmasakrowałeś tego generała
Czym wycinasz elementy kartonowe, bo wyglądają na strasznie poszarpane?

- Dziecko
Na prawdę nie wiem gdzie są poszarpane elementy
Tne zawsze Olfą, Ak-5

Tne zawsze Olfą, Ak-5
- Mumin
Dziecko pisze:Tne zawsze Olfą, Ak-5
Od dwóch lat tą samą?

- Dziecko
Ak 4 i Ak 5
przepraszam wszystkich zainteresowanych ale relacja z budowy generała Hallera nie będzie kontynuowana.
przepraszam wszystkich zainteresowanych ale relacja z budowy generała Hallera nie będzie kontynuowana.