Spray of Boston
- rczarnec
Odp:Spray of Boston
W swoim czasie w Ikei w dziale kuchennym dostępny był olej na bazie słonecznikowego służący do impregnowania drewnianych blatów. Nie zmienia barwy drewna, jedynie go "pogłębia". Sprzedawany w opakowaniach ok. 250 ml. Wycofany ze sprzedaży tuż przed wejściem RP do Unii, potem pojawił się ponownie. Ostatnio nie robiłem zakupów w Ikei i nie wiem czy jest. Kosztował śmieszne pieniądze.
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- Zbyszek
Nie dalej jak wczoraj kupiłem olej do parkietów 3V3, te najmniejsze opakowanie w cenie 37.30, akurat kupilem w Liroy Merlen we Wrocławiu, nadmieniam że w okolicach Zgorzelca jest wogóle ciężko dostać olej do drewna. Jeśli już to w większych puszkach i o cenę nawet nie pytajcie.
Pozdrawiam!!!
- Łukasz_Oleś
Pochodzilem troche i popytalem w sklepach i u mnie trudno jest dostac owe oleje :/ Dlatego zdecydowalem sie znowu na lakier nitro. Robie metoda jaka poznalem dzieki Mirkowi ktory dawniej mnie nauczyl przez internet wielu rzeczy za co jestem mu wdzieczny :) Szlifuje, lakieruje, szlifuje i lakieruje i jeszcze pare razy. Daje to bardzo ladny efekt :)
Przed...
i po pierwszym szlifowaniu i lakierowaniu ...
Lakier wybralem tez, nie bede ukrywal, ze wzgledu na jego cene gdyz nie jest ona wygorowana ;) Czas na dalsze 'dopicowanie' kadluba :laugh:
efekt koncowy dzisiejszych prac ;)
Pozdrawiam
Łukasz Oleś
Przed...

i po pierwszym szlifowaniu i lakierowaniu ...

Lakier wybralem tez, nie bede ukrywal, ze wzgledu na jego cene gdyz nie jest ona wygorowana ;) Czas na dalsze 'dopicowanie' kadluba :laugh:
efekt koncowy dzisiejszych prac ;)

Pozdrawiam
Łukasz Oleś
- Łukasz_Oleś
- Łukasz_Oleś
- Łukasz_Oleś
mam do Was prosbe o pomoc ...
ponieważ na planach bukszpryt konczy sie na pokładzie tak ...
i chodzi mi o to ze nie za bardzo wiem co to jest zaznaczone strzalkami, jest to mocowanie bukszprytu? Niestety mam duze zaleglosci jezeli chodzi o takie szczegoly zaglowcow wiec zwracam sie o Was do pomoc..
Domyslam sie ze chodzi o cos takiego..
(przepraszam za taki rysunek ale mam nadzieje ze widac o co mi chodzi ;) )
Te wałki w srodu maja za zadanie dociskanie bukszprytu?
Mam nadzieje ze pomozecie mi i przy okazji poszerzycie moja wiedze ;)
ponieważ na planach bukszpryt konczy sie na pokładzie tak ...

i chodzi mi o to ze nie za bardzo wiem co to jest zaznaczone strzalkami, jest to mocowanie bukszprytu? Niestety mam duze zaleglosci jezeli chodzi o takie szczegoly zaglowcow wiec zwracam sie o Was do pomoc..
Domyslam sie ze chodzi o cos takiego..

(przepraszam za taki rysunek ale mam nadzieje ze widac o co mi chodzi ;) )
Te wałki w srodu maja za zadanie dociskanie bukszprytu?
Mam nadzieje ze pomozecie mi i przy okazji poszerzycie moja wiedze ;)
- Łukasz_Oleś
- Łukasz_Oleś
- Łukasz_Oleś
- Łukasz_Oleś