H.M.S. Victory z Shipyardu
- Piotrek
Odp:H.M.S. Victory z Shipyardu
Z którego okresu służby jest to malowanie okrętu?
Piotrek
- Piotrek 21
Ładna ta Błyskawica. no to będe musiał spróbować z dwoma paluszkami. Dzięki za rady
:) . ja skończe to na pewno dam znać jak to będzie wyglądać. Pozdrawiam
:) . ja skończe to na pewno dam znać jak to będzie wyglądać. Pozdrawiam
Pozdrawiam Piotrek
- Slawek Kromer
witam:) :) :)
model zrobiony na podstawie Małego modelarza autor podaje że kamuflaż wg stanu z 1944 roku

model zrobiony na podstawie Małego modelarza autor podaje że kamuflaż wg stanu z 1944 roku

- Piotrek 21
Witam, zbliża się czas kiedy niestety trzeba odłożyć hobby na bok i zająć się nauką i zaległymi obowiązkami (musiałem skończyć zielnik :/ ) ,ale to za kilka dni,a teraz to jeszcze pozostała środkowa część kadłuba do oświetlenia. Diody w kabinie przy takiej ilości słabiej świeca nawet przy zasilaczu. I na drugim zdjęciu widać "centra + i -"w tych miejscach lutuje kabelki od każdej z diod. Pozdrawiam Piotrek

Pozdrawiam Piotrek
- Slawek Kromer
witam :) :) :)
moim zdanie tyle diod jest zbędne ale decyzja jest twoja
moim zdanie tyle diod jest zbędne ale decyzja jest twoja
- Piotrek 21
A co lepiej żeby np.było co drugie działo podświetlone?? Wiesz nie myślałem nad tym, najwyżej w nocy zobaczę jak to wygląda i poodłańczam ... pożyjemy zobaczymy a narazie wygląda to tak..

Pozdrawiam Piotrek
- Zbyszek
No u ciebie bedzie problem bo masz pelne wręgi, Aquarius miał pustą przestrzeń i u niego to ładnie wychodziło, trochę za jasno jak dla mnie.
Pozdrawiam!!!
- Slawek Kromer
witam:) :) :)
nie mogę powiedzieć czy nad każdym działem czy co drugim.W czasie kiedy pływał orginał światł na nim nie było panował pułmrok rozświetlony wystrzałem lub łuczywam.Same diody gdybym ja robił umieścił bym w osi modelu i maksimum jedną diode na dwa lub trzy działa.Jeszcze lepsze są światłowody które można umieścić nad każdym działem a żródło światła w dnie lub nawet w podstawce jest tylko pewne ale -to trzeba zaprojektować przed budową modelu a nie w trakcie
sławek
nie mogę powiedzieć czy nad każdym działem czy co drugim.W czasie kiedy pływał orginał światł na nim nie było panował pułmrok rozświetlony wystrzałem lub łuczywam.Same diody gdybym ja robił umieścił bym w osi modelu i maksimum jedną diode na dwa lub trzy działa.Jeszcze lepsze są światłowody które można umieścić nad każdym działem a żródło światła w dnie lub nawet w podstawce jest tylko pewne ale -to trzeba zaprojektować przed budową modelu a nie w trakcie
sławek
- Piotrek 21
Więc jak proponujecie zostawić już to tak jak jest czy zdemontować??
Pozdrawiam Piotrek
- Zbyszek
Zredukować ilość tak jak Sławek napisał i zamontować w osi szkieletu.
Pozdrawiam!!!