Panie marku pchnij pan do mnie list na 50 MB szkrzynka 3 GGB
bo prze ftp zadną miara nie idzie
interesnaja kniga s nowym godom
-
Odp:interesnaja kniga s nowym godom
Wietrzny Bosman
-
Marecki odpowiadam ci na twoje pytanie :)
Hunter nigdy nie zostanie dokończony z jednego powodu - brak dokładnych planów olinowania. Kadłub nie jest zaawansowany i bardzo szybko bym zrobił drugi poprawnie gdyż ten kartonowo - styropianowy nie nadaje się do poszywania, gdyż nie ma do czego przykleić forniru.
Nina jest spaprana bo kadłub jest w każdy miejscu zwichrowany ale skończę go dla teściowej w wersji lite ;)
A Speedy jest bardzo podobny do Huntera i nim sięzajmę zanim K&M nie będzie do końca opisany. Bez kompletnych planów i opisu nie będe go dotykał.
Więc chyba tak dużo modeli nie mam do ukończenia (sztuk raz ;))
Co do ftpa to to co Marecki napisał jest prawdą a jak będą kłopoty to większość mam na HDD i jak coś mogę udostępnić, lub rozesłać w małych paczkach.
Hunter nigdy nie zostanie dokończony z jednego powodu - brak dokładnych planów olinowania. Kadłub nie jest zaawansowany i bardzo szybko bym zrobił drugi poprawnie gdyż ten kartonowo - styropianowy nie nadaje się do poszywania, gdyż nie ma do czego przykleić forniru.
Nina jest spaprana bo kadłub jest w każdy miejscu zwichrowany ale skończę go dla teściowej w wersji lite ;)
A Speedy jest bardzo podobny do Huntera i nim sięzajmę zanim K&M nie będzie do końca opisany. Bez kompletnych planów i opisu nie będe go dotykał.
Więc chyba tak dużo modeli nie mam do ukończenia (sztuk raz ;))
Co do ftpa to to co Marecki napisał jest prawdą a jak będą kłopoty to większość mam na HDD i jak coś mogę udostępnić, lub rozesłać w małych paczkach.
- maciejza
chłopy nie trzeba zadnych dodatkowych programików wystarczy przed adresem wpisac uzytkownika i haslo .. tak to wyglada:
ftp://temp:temp@213.157.40.79 i klikacie do woli ...
a bezpośredni link do tego pliku:
ftp://temp:temp@213.157.40.79/Book/Peter%20Goodwin.%20The%20Construction%20and%20fitting%20of%20the%20English%20Man-of-War%201650-1850/book.rar
ftp://temp:temp@213.157.40.79 i klikacie do woli ...
a bezpośredni link do tego pliku:
ftp://temp:temp@213.157.40.79/Book/Peter%20Goodwin.%20The%20Construction%20and%20fitting%20of%20the%20English%20Man-of-War%201650-1850/book.rar
-
temat dawny ale moze jeszcze ktos posiada te pozycje i moglby mi podeslac, na maila, albo wrzucic na jakis publiczny serwer czy gdzies skad moglbym to sciagnac, bo podany ftp juz padl, wkoncu temat sprzed kilku miesiecy
pozdrawiam :)
pozdrawiam :)
"Ogłada przychodzi z miast, mądrość z pustyni"
zimoni@wp.pl
zimoni@wp.pl
- Ar2r
Ciekawe efekty można osiągnąć włączając programik o nazwie "eMule".
Znajdzie się wtedy kilka książek i mnuuuuustwo planów (niestety większość kartonowych - MM i shipyard).
Znajdzie się wtedy kilka książek i mnuuuuustwo planów (niestety większość kartonowych - MM i shipyard).
- Ar2r
Właśnie dorwałem w necie plany 60 jednostek wydane w 1882 roku.
- mirek
No to kurcze podziel sie z innymi ;) Napewno koledzy chętnie skozysaja :woohoo: :woohoo:
Podaj ten link :) :) :)
Podaj ten link :) :) :)
Pozdrawiam Mirek Rybus
- Ar2r
Łyknąłem to wspomnianym już programem eMule (plik zip), tak więc do końca nie miałem pojęcia co biorę.
Jeśli chcecie, to podajcie jakiś sposób aby umieścić to na serwerze (tekst jest po francusku i to pięknie kaligrafowany, jednak wspaniałe rysunki są oczywiście po polskiemu). Poniżej strona tytułowa.

Jeśli chcecie, to podajcie jakiś sposób aby umieścić to na serwerze (tekst jest po francusku i to pięknie kaligrafowany, jednak wspaniałe rysunki są oczywiście po polskiemu). Poniżej strona tytułowa.
- Ar2r
Sorry, sądząc po rozmiarze pliku myślałem, że nie będzie kłopotu. Nie zauważyłem, że był w formacie "czarno-biały" a nie skala szarości (bo takiej jakości w necie jeszcze w tym formacie nie widziałem).
Przerobiłem go więc troszkę. Powinno być OK.

Przerobiłem go więc troszkę. Powinno być OK.

-
najlepiej jak klikniesz w emule prawym klawieszem na plik i skopiujesz link do emule :)
Każdy sobie poradzi. Ile zajmuje ta książka i jak się nazywał plik :)
Każdy sobie poradzi. Ile zajmuje ta książka i jak się nazywał plik :)