Przywitalnia

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Volver

Re: Przywitalnia

Post autor: Volver »

Witajcie Koleżanki i Koledzy! Pozdrowienia z Krakowa od podziwiającego Wasze dokonania obserwatora-kiedyś modelarza (tak ze 20 lat temu..). Marzy mi się drewniany model 74-działowej fregaty z okresu wojen napoleońskich.... Rysiek.
Awatar użytkownika
kejsi

Post autor: kejsi »

Witaj.

Przygodę z modelarstwem okrętowym nie radzę Ci zaczynać o okrętu 74 działowego. Zacznij od dżonki. Następnie : koga, karawela, karaka, galeon i będziesz przygotowny do fregaty. Życzę powodzenia.

Pozdrawiam Kazimierz.
Volver

Post autor: Volver »

Wiem, oczywiście, że nie rzucę się na głęboookie...dno. Ale na razie patrzę, podziwiam i żałuję, że nie mam na razie szans na czas dla wszystkich pasji, a to znana choroba... :twisted: Może kupię jakiś gotowy model?
Awatar użytkownika
Kamil158

Post autor: Kamil158 »

Witam nazywam się Kamil i mieszkam w Tomaszowie Mazowieckim.
Mam 15 lat i bardzo zainteresowało mnie szkutnictwo. :D
Interesuje się tym hobbym już troche i chciałbym zbudować model statku.
Jakbyście mogli kogowicze powiedzieć od zcego zacząć i z jakich materiałów budować ;) .
waliza

Post autor: waliza »

Witam wszystkich. Koge studiuje od lat z zapartym tchem . W modelach dlubie od lat ale żaglowce omijalem szerokim łukiem bo to za wysokie progi. Niestety żonie sie podobaja i marudzi ,więc podjąłem decyzję , że można spróbowac i zrobic jeden zaglowiec nie zaszkodzi .
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Dziędobry na pokładzie

Andrzej i Waliza - to był kiedyś taki zespół muzyczkowy.
Ale jak dłubiesz od lat, to pewnie jakieś zdjęcie modelu masz, pokaż nam, pochwal się
na dzieńdobry.
Zapraszam do wspólnej zabawy.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
s_bek

Post autor: s_bek »

Witam wszystkich,

Mam na imię Sebastian. Kiedyś bawiłem się w sklejanie modeli kartonowych.
Przypadkiem trafiłem na stronę kogi i przeglądając Wasze relacje ...szczena opadła. Regularnie śledziłem relacje, porady postanowiłem powrócić do hobby sprzed lat. Po skompletowaniu podstawowych narzędzi, skleiłem Cutter "Pospeshniy wydawnictwa "Shipworks", jednak z braku odwagi i pewności że go ukończę nie prowadziłem relacji z jego budowy.
Przymierzam się do HMS Mercury, Shipyard. Liczę na Waszą pomoc i wskazówki.

Pozdrawiam wszystkich.
myszor

Post autor: myszor »

Witaj na Kodze.
Masz trochę odstraszający nick i może dlatego ludziska boją się odezwać .
Ale ja wierze że nie masz nic wspólnego z tą " instytucją" i Cię ładnie witam.
Jak możesz to pochwal się swoją praca . Taki u Nas zwyczaj.
Czuj się tu dobrze ;)
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
s_bek

Post autor: s_bek »

Nie miałem nic wspólnego z inwigilowaniem modelarni przy lokalnych domach kultury, zostałem również prześwietlony przez IPM.(czyt.Instytut Pamięci Modelarskiej)

Dzięki.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Gucio

Post autor: Gucio »

Witam wszystkich zgromadzonych (i tych pod pokładem też).
Trochę o sobie: Bartek, 28 wiosen, Polska północna, pracujący, żonaty, z kredytem na 30 lat...
Doświadczenie w modelarstwie? Żadnych :)
Chęci i zapał do poznawania nieznanego? Ogromne :)
Po prostu stwierdziłem że mam trochę zbędnego wolnego czasu i trzeba go jakoś zapełnić i tak oto padło na modelarstwo. Czemu szkutnictwo? Swego czasu trochę się pływało po jeziorach i zatoce więc sentyment został :) Od dłuższego czasu studiuję zawzięcie forum, robię notatki, zbieram informację, kolekcjonuję warsztat, plany, materiały i od przyszłego tygodnia czas na dżonkę (nawet nie myślę na razie o bardziej ambitnych modelach:) ). Z tego miejsca proszę o wsparcie i wyrozumiałość :)
ODPOWIEDZ