powitanie

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
wswiercz

powitanie

Post autor: wswiercz »

Witam wszystkich forumowiczów.
Od 4 miesięcy systematycznie zaglądam na forum - na początku szukając inspiracji do spełnienia marzeń związanych z posiadaniem pięknego modelu żaglowca, potem czytając relacje z różnych budów (zastanawiając się czy dam radę), a następnie szukając informacji dotyczących technik związanych z realizacją swojego projektu.
Przygodę z modelarstwem zaczynałem jak większość z MM. Kleiłem wszystko co mi się nawinęło.
Ale ostatnio zafascynowały mnie modele drewniane i ... zabrałem się za mój pierwszy w życiu drewniany model - Karakę "Sao Miguel" z Mamoli. Wątek związany z realizacją modelu założę w Stoczni - mam wiele pytań, więc będę liczył na pomoc:) .

A o sobie ... jestem z zamiłowania żeglarzem, lubię szaleństwa rowerowe w górach, cieszy mnie robienie zdjęć, przerzuciłem się z papierosów na fajkęB) i od 3 miesięcy każdą wolną chwilę spędzam w swojej domowej stoczni.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ataman

O:powitanie

Post autor: ataman »

No to witaj w klubie!.. A na nartach może też jeździsz?;) (bo to już byłby chyba komplet..:P )
Ale... moim zdaniem tarcze 52 x 13 i oponki 700x25 niż 48 x 34 i 26 x 1,9.. :P
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adam70

Post autor: Adam70 »

Witaj na pokłdzie!!! Kto pyta nie błądzi - wiec jakby co to wal jak w dym. Są tu ludzie ktorzy zawsze służą pomocą. Zakladaj relacje i pochwal sie co już zrobileś.
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

No witaj na Brzegu:0 a ja czasem bywam w Brzegu, nawet mam tam dwóch kumpli zapalonych żeglarzy.. W sumie Brzeg jest dla nas bazą wypadową na Mazury, trochę odległą.. ale frajdy co nie mira W drodze to mamy przekrój browarów regionalnych... Serdecznie witam na pokładzie. No to żagle staw i z wiatrem Wituś
wswiercz

ataman napisał:
No to witaj w klubie!.. A na nartach może też jeździsz?;) (bo to już byłby chyba komplet..:P )
Ale... moim zdaniem tarcze 52 x 13 i oponki 700x25 niż 48 x 34 i 26 x 1,9.. :P

Na nartach też:)
O szosówce myślałem, ale żona by mnie z domu wygoniła - tym bardziej, że musiałbym kupić też synowi. Z drugiej strony to wolę chyba - z językiem w korbie- wjechać na Śnieżnik, potem w dół pod wyciąg na Czarną Górę, wjazd - a potem mocno zapiąć kask i ogień w dół:) . A na wiosnę, w ramach testów wydolnościowych, pomykam z synem po świeżo zaoranych polachB)

a ja czasem bywam w Brzegu, nawet mam tam dwóch kumpli zapalonych żeglarzy.. W sumie Brzeg jest dla nas bazą wypadową na Mazury, trochę odległą.. ale frajdy co nie mira

No to się może spotkamy w Okartowie na dobrym piwie.:) Co roku co najmniej dwa tygodnie spędzam na mazurach. Na morze to już jestem za stary;)

A przy okazji, to jest to moje pierwsze forum na którym postanowiłem się udzielać i próbuję wgrać jakieś zdjęcie, co mi nie wychodzi. Nie mówiąć już o kilku przedzielonych tekstem. Czy lepiej wykorzystać jakiś sieciowy portal np. Fotosik.pl, czy też można bezpośrednio z komputera? Próbowałem wstawić w ramach testu zgodnie z instrukcją o osadzaniu załączników i .. nic. Może jakąś małą wskazówkę?
wswiercz

Chyba rozgryzłem fotosika:)
I wklejanie bezpośrednie też (nawet z opisem)
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

wswiercz napisał:
Ale ostatnio zafascynowały mnie modele drewniane i ... zabrałem się za mój pierwszy w życiu drewniany model - Karakę "Sao Miguel" z Mamoli. .......więc będę liczył na pomoc:) ....od 3 miesięcy każdą wolną chwilę spędzam w swojej domowej stoczni.

Pozdrawiam

Witam serdecznie.

Jestem pewien, że sobie poradzisz.
Podchodzisz do tematu bardzo profesjonalnie i racjonalnie, tzn.
najpierw analizujesz, potem mierzysz siły i zamiary,
następnie wybierasz odpowiedni model,
i dopiero zaczynasz budowę.
Trzymam kciuki za powodzenie i śmiało pytaj jak trzeba.
Szczególnie w sprawie różnych technik pomagających w budowie.
Każdy Ci Tu pomoże...
:) :) :)
Awatar użytkownika
stefan

Post autor: stefan »

Powitać:)
Powiadasz od trzech miesięcy w stoczni? hmmm...no to jeśli trzy miesiące coś robisz to już powinny być widoczne efekty (no chyba że tyle Ci zeszło na analizowaniu;) :D )
Zakładaj relacje, z fotkami oczywiście i jak coś to pytaj.
wswiercz

no to jeśli trzy miesiące coś robisz to już powinny być widoczne efekty (no chyba że tyle Ci zeszło na analizowaniu )
Zakładaj relacje, z fotkami oczywiście i jak coś to pytaj.

:)
Więc zapraszam do stoczni, gdzie zaprezentuję owoc moich trzymiesięcznych zmagań - oraz pierwsze pytania.
ODPOWIEDZ