Witam Wszystkich Serdecznie
- picasso14
Witam Wszystkich Serdecznie
Na początku może się przedstawię. Nazywam się Paweł Kuschek, mam 26 lat. Jak wszyscy tutaj interesuję się modelarstwem ale na razie tylko kartonowym. Moja przygoda z modelarstwem zaczęła się dość dawno, bo gdzieś w szkole podstawowej(2 może 3 klasa). Zaraziłem się tym od mojego wuja, który to przesiadywał po nocach i składał do kupy różne modele. Modele robię tylko w okresie zimowo-jesiennym gdy są wieczory długie(mieszkam na wsi więc latem zawsze jakaś robota inna się znajdzie). Sklejam od okrętów poprzez żaglowce po samoloty a nieraz nawet samochody(zależy co mi ciekawego w oko wpadnie). Na codzień pracuję jako kierowca autobusu.To by może na początek starczyło. Pozdrawiam wszystkich:)
- mirek
O:Witam Wszystkich Serdecznie
Witam serdecznie na naszym forum i zapraszam z relacją do działu kartonowo- fornirowego.
A może jakieś fotki modeli do galerii :)
A może jakieś fotki modeli do galerii :)
Pozdrawiam Mirek Rybus
- picasso14
Witam. Wrzuciłem fotki żaglówki Dar Pomorza. Można obejrzeć. Postaram się zamieścić więcej fotek(jak ktoś chce relację z budowy tegoż żaglowca) a także innych moich modeli. Pozdrawiam
- Piotrek 21
Witam także w świecie ludzi pozytywnie zakręconych ;) , a ten modelu "Daru" to zapewne z MM? A co do relacji to tak jak napisał Mirek.
Pozdrawiam Piotrek
- mirek
picasso14 napisał:
Bardzo ładnie prezentuje się ten Dar Pomorza.
W galerii jest sporo miejsca więc daj więcej fotek tego modelu a i z budowy też by sie przydały :)
Jeżeli masz jakiś stateczek teraz na warsztacie to zakładaj relację na forum
Witam. Wrzuciłem fotki żaglówki Dar Pomorza. Można obejrzeć. Postaram się zamieścić więcej fotek(jak ktoś chce relację z budowy tegoż żaglowca) a także innych moich modeli. Pozdrawiam
Bardzo ładnie prezentuje się ten Dar Pomorza.
W galerii jest sporo miejsca więc daj więcej fotek tego modelu a i z budowy też by sie przydały :)
Jeżeli masz jakiś stateczek teraz na warsztacie to zakładaj relację na forum
Pozdrawiam Mirek Rybus
- picasso14
Dorzuciłem pare fotek. A tą relację z budowy Daru Pomorza zamieszczę wkrótce bo teraz mam dość cienki internet ale będę go zmieniał. Teraz na razie na warsztacie pusto ale zastanawiam się nad modelem Victory lub Cutty Sark bądz też coś z samolotów. Ja wszystko robię z MM, ale się zastanawiam czy Victory nie zrobić z forniru i nie powiększyć go ze skali 1:200 do skali 1:100.Nigdy nie używałem tego materiału i trochę się boję.Pozdrawiam Paweł
- mirek
Jeżeli myślisz o Victory w skali 1:100 to gorąco polecam Victory z wydawnictwa Shipyard w skali 1:96 .
Model pięknie opracowany ! Możesz go kupić w naszym sklepiku http://arch.navalis.pl/product_info.php/products_id/3010
Forniru sie nie obawiaj , popatrz sobie na relacje kolegów jak to robią a jakby co to zawsze ci podpowiedzą co i jak.
Model pięknie opracowany ! Możesz go kupić w naszym sklepiku http://arch.navalis.pl/product_info.php/products_id/3010
Forniru sie nie obawiaj , popatrz sobie na relacje kolegów jak to robią a jakby co to zawsze ci podpowiedzą co i jak.
Pozdrawiam Mirek Rybus
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
picasso14 napisał:
Witam Paweł.
Fornir to taki trochę grubszy papier. Tnie się go podobnie jak tekturę,
z tym, że wygląd ma lepszy.
Nie obawiaj się forniru. Na pewno sobie z tym materiałem poradzisz.
Natomiast co do modelu ..... to już trudno mi radzić.
.....Nigdy nie używałem tego materiału i trochę się boję.
Witam Paweł.
Fornir to taki trochę grubszy papier. Tnie się go podobnie jak tekturę,
z tym, że wygląd ma lepszy.
Nie obawiaj się forniru. Na pewno sobie z tym materiałem poradzisz.
Natomiast co do modelu ..... to już trudno mi radzić.
- antosiek
Witamy w gronie.
Ostatnio też trochę fornirowałem i muszę przyznać, że to bardzo przyjemna praca. Żadnych wyrafinowanych technik. Dobry, ostry nożyk, linijka i papier ścierny. U mnie niestety jeszcze dobre okulary.
Ostatnio też trochę fornirowałem i muszę przyznać, że to bardzo przyjemna praca. Żadnych wyrafinowanych technik. Dobry, ostry nożyk, linijka i papier ścierny. U mnie niestety jeszcze dobre okulary.