Witam wszystkich
- kopanie109
Witam wszystkich
Mam 32 lata.mieszkam na Podkarpaciu - daleko od wody,zwłaszcza morza.Modelarstwem zajmuję się od ok.8lat.głównie kartonowym.w sumie nie licząc "Karasia" sklejam same statki,najchętniej żaglowce.Mam ich kilka mniej lub bardziej udanych.Tą stronę znalazłem szukając zdjęć dżonki wietnamskiej.Uwagi i rady jakie znalazłem na tej stronie skusiły mnie do zalogowania sie i próby nawiązania kontaktu.Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojej społeczności.Jeszcze jedno-komputer i internet mam dopiero 3 miesiące.Więc proszę o wyrozumiałość
-ADAM -
- Adam70
O:Witam wszystkich
Witaj imienniku na pokładzie KOGI. B)
To że mieszkasz daleko od wody to przecież w niczym nie przeszkadza :laugh: :laugh: :laugh:
Może pochwal sie co do tej pory już zrobileś i wstaw kilka fotek.
To że mieszkasz daleko od wody to przecież w niczym nie przeszkadza :laugh: :laugh: :laugh:
Może pochwal sie co do tej pory już zrobileś i wstaw kilka fotek.
Pozdrawiam Adam
- kopanie109
W sumie jak na razie to bazowałem na m.modelarzu.Najpierw Wodnik-2razy.Pierwszy po remoncie przerobiłem na galeon korsarski. Koga elbląska,Piotr z Gdańska,Cutty Sark, HMS Victory.to żaglowce,był jeszcze Essex,Jaskółka jakieś samoloty dla siostrzeńca.Gorzej ze zdjęciami. Brak aparatu.może przy okazji coś wymyśle.Próbowałem też coś z zapałek,cienkiego drewna itp.ale słabe rezultaty.Bez podpowiedzi doświadczonych to tylko marnowałem materiał.Może teraz-zima+internet znów zacznę przygodę z modelarstwem.Mam od znajomego 2 kartki z modelarza z 1984roku,a na nich schemat dżonki wietnamskiej.Kusi mnie by ją wykonać ,jeszcze nie wiem z czego i w jakiej skali.
-ADAM -
- maciejza
kopanie109 napisał:
witaj ...
tutaj Dzonka jest jest jakby aktem inicjacji :) juz urosla do mitologicznych rozmiarow :)
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,showcat/catid,530/
Mam od znajomego 2 kartki z modelarza z 1984roku,a na nich schemat dżonki wietnamskiej.Kusi mnie by ją wykonać ,jeszcze nie wiem z czego i w jakiej skali.
witaj ...
tutaj Dzonka jest jest jakby aktem inicjacji :) juz urosla do mitologicznych rozmiarow :)
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,showcat/catid,530/
- stefan
maciejza napisał:
O tak! ostatnio w modzie jest niebieska...:D
kopanie109 napisał:Mam od znajomego 2 kartki z modelarza z 1984roku,a na nich schemat dżonki wietnamskiej.Kusi mnie by ją wykonać ,jeszcze nie wiem z czego i w jakiej skali.
witaj ...
O tak! ostatnio w modzie jest niebieska...:D
- oksal
witam imiennika . Coś kojarzę te rysunki z Modelareza, chyba byl tam tez łeb smoka ?
- kopanie109
zaraz zaraz...panowie! Cieszę się że ktoś odpowiedział,ale to nie tak!Te kartki z modelarza mam blisko rok.I tak długo się za to zabieram.Niestety brak czasu i ...chęci?Tu trzeba wszystko od podstaw -te rysunki to tylko baza dla mnie. Nie mam okładki ale na tych kartkach nie ma żadnego smoka.Niebieski kolor widziałem-lepszy niż żółty(RMF-FM).A dżonka?Po kodze ,galeonie,kliprze itd.chciałem skleić coś...starego,ładnego...egzotycznego?Wychodzi dżonka. Myślałem o Dhow,Gajasie czy Dungija ale wtedy zero wiedzy a dżonka sama przyszła od znajomego.Ale dzięki temu jestem z wami.Proszę o zrozumienie jako nowy i zielony nie tylko modelarz ale i na komputerze i internecie.A poza tym - WOLĘ PłYWAJĄCĄ WANNĘ NIŻ "RUDEGO"
-ADAM -
- ARIS20
A Stefan dalej o tym niebieskim.:P A nie pomyślałeś żeby tą swoją szalupę walnąć na niebiesko?? Bo widzę że ten kolor bardzo ci się podoba.
-----------------------------------------
| W porcie: HMS BOUNTY z MM |
| Dżonka (kogowa) |
| W stoczni: HMS VICTORY z MM |
| Karl und Marie |
| W porcie: HMS BOUNTY z MM |
| Dżonka (kogowa) |
| W stoczni: HMS VICTORY z MM |
| Karl und Marie |
- stefan
Oj! Ty znowu nie załapałeś dowcipu...
A szalupa nie jest moja, to prezent:)
A szalupa nie jest moja, to prezent:)
- kopanie109
Witam.Mam nadzieję,że ktoś zajrzy jeszcze na moją stronę.Udało mi się zdobyć aparat i zrobić parę fotek tego,co zrobiłem dotychczas.Niestety miałem remont i modele trochę ucierpiały.Co do moich przyszłych "planów" jeszcze napiszę.Na razie czytam fora,różne strony i "uczę" się od mistrzów,bo dochodzi do mnie,że to co zrobiłem to trochę fuszerka.Brakowało mi porównań i porad od innych,doświadczonych.No dobrze-zdjęcia.PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ

-ADAM -