Witam!

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Malin84

Witam!

Post autor: Malin84 »

Witam

Na początku napiszę co nieco o sobie. Modelarstwem interesujes sie od ładnych paru lat, kleiłem głównie z modele z Małego Modelarza i zazwyczaj był;y to smoloty. Jednak od lata jestem posiadaczem patentu żeglarskiego no i żagle wciągneły mnie ponad wszystko. Myślę o budowie swojego pierwszego modelu żaglowca. Przeglądałem to forum i większoś mówi że pierwsza powinna byc dżonka. Mi jednak ten żaglowiec do gustu nieprzypadł, Macie może jakiś pomysł na coś łatwego, przyjemnego i europejskiego na początek??
Michal1977

O:Witam!

Post autor: Michal1977 »

Witaj. Jak musi być europejskie i na początek to może CHALOUPE ARMEE EN GUERRE-1834 .Ładne to ,nie ma skomplikowanego olinowania ,i w miarę prosty kształt kadłuba. Sam kończę ten model i wydaje mi się że na pierwszy kontakt z modelarstwem szkutniczym się nadaje.

Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Armator

O:Witam!

Post autor: Armator »

Hej, a może jakieś jachty z wydawnictwa "Shipyard"?
Ja siedzę nad Cleopatrą, ale gdybym zaczynał jeszcze raz to wybrał bym któryś z nich.
Są o wiele prostrze.
Witam wszystkich. Łukasz
W stoczni - HMS Cleopatra
W porcie... jeszcze nic...
ODPOWIEDZ