Witam wszystkich użytkowników forum.
Mam na imię Grzegorz i od kilku lat mieszkam w Tarnowskich Górach. Modelarz ze mnie żaden taki powiedzmy początkujący amator. Ponieważ z zawodu jestem mechanikiem samochodowym to nikogo ni zdziwi że jestem miłośnikiem motoryzacji a w szczególności marki VW Golf. Uwielbiam majsterkować głównie przy aucie ale też przy innych rzeczach.
W moim życiu skleciłem kilkanaście modeli samolotów z zestawów plastikowych i to ładnych kilka lat wstecz, więc sami widzicie że nie jestem żadnym "wielkim" modelarzem.. chciałbym się pochwalić moimi modelami lecz, no cóż moja mała córeczka 5 lat temu przeprowadziła serie krasztestów na moich modelach (na 10 minut była sama w pokoju :() więc nie przetrtwał żaden egzemplarz.
Ale do rzeczy.... już w dzieciństwie podjąłem wtedy jeszcze z ojcem próbę zrobienia modelu HMS Victoria z kartonowego modelu MM, próba zakonczyła się fiaskiem, nie pamiętam z jakiego powodu. od kilku miesięcy chodzi mi szalony pomysł po głowie by zrobić ten model raz jeszcze tym razem doprowadzić go do końca ! Córka już wyrosła z wieku destrukcyjnego więc moge cosik takiego zrobić. Lecz.... brak mi doświadczenia modelarza takiego jak prezentują na tym forum niektórzy użytkownicy. Cierpliwości mam zapas, zamiłowanie do majsterkowania i chęci też. Więc .....
Salut !!!
-
O:Salut !!!
A zapomniałem dodać iż chce go zrobić z drewna :)
- mirek
Witaj na pokładzie
No plan ambitny a tak się składa , że jeden z kolegów właśnie robi na forum kartonowego Victory , więc będziesz mógł sie podpytać i coś nie coś podejrzeć ;)
Jeżeli mogę polecić to skorzystaj z tych planów
http://arch.navalis.pl/product_info.php/cPath/166_178/products_id/3010
Przejrzyj zatem dział kartonowo - fornirowy i do roboty ;)
No plan ambitny a tak się składa , że jeden z kolegów właśnie robi na forum kartonowego Victory , więc będziesz mógł sie podpytać i coś nie coś podejrzeć ;)
Jeżeli mogę polecić to skorzystaj z tych planów
http://arch.navalis.pl/product_info.php/cPath/166_178/products_id/3010
Przejrzyj zatem dział kartonowo - fornirowy i do roboty ;)
Pozdrawiam Mirek Rybus
- Handszpak
O Tarnowskie góry :) rzut kamieniem z gliwic ;)
-
W Gliwicach a dokładniej w Łabędach mieszkałem przez 20 lat życia :) do ślubu po którym przeprowadziłem się do Tarnowskich Gór :) Czy w Gliwicach na ulicy albo dolnych albo Górnych wałów ten sklep modelarski nadal istnieje ? Nie wiesz czy można tam kupić sklejke i inne materiały drewniane ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Wrajcik
Witam serdecznie,
Widzę że koledzy z sąsiedztwa :). Ja mieszkam w Rudzie Śląskiej ale połowę życia (czyt. praca) spędzam w Gliwicach :).
Jest sklep modelarski koło rynku. Nazywa się Alibi. Trzeba wejść w uliczkę na prawo od Empiku.
Jest tam sklejka lotnicza o różnych grubościach, bardzo duży wybór listewek sosnowych, można zamówić
też inne materiały drewniane.
Co do Victory to ja także zacząłem go robić z MM i robię do dzisiaj, z dużymi przerwami to jakieś 20 lat już :).
Widzę że koledzy z sąsiedztwa :). Ja mieszkam w Rudzie Śląskiej ale połowę życia (czyt. praca) spędzam w Gliwicach :).
Jest sklep modelarski koło rynku. Nazywa się Alibi. Trzeba wejść w uliczkę na prawo od Empiku.
Jest tam sklejka lotnicza o różnych grubościach, bardzo duży wybór listewek sosnowych, można zamówić
też inne materiały drewniane.
Co do Victory to ja także zacząłem go robić z MM i robię do dzisiaj, z dużymi przerwami to jakieś 20 lat już :).
-
Wrajcik napisał:
Dzięki za info o sklepie, ale 20 lat z Victory :blink: , mam nadzieje że wyrobie się prędzej ;)
Dzięki za info o sklepie, ale 20 lat z Victory :blink: , mam nadzieje że wyrobie się prędzej ;)
- jerry_bee
też witam!
i proponuję, przemyśl swoją dewizę: make tea, not war! ;)
i proponuję, przemyśl swoją dewizę: make tea, not war! ;)
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- Handszpak
W zasadzie nie pamiętam zeby na dolnych czy górnych wałów cos było... ale pewien nie jestem zadko tamtedy chodze.
A ten sklep alibi ma swoja stronę:
http://www.bmj.pl/~alibimodele/
tam jest taki bardzo sympatyczny pan... on w sumie szybko sprowadza to czego nie ma w sklepie.
A ten sklep alibi ma swoja stronę:
http://www.bmj.pl/~alibimodele/
tam jest taki bardzo sympatyczny pan... on w sumie szybko sprowadza to czego nie ma w sklepie.
- ARIS20
Ten Pan akurat mi się nie wydaje sympatyczny. Jakiś dziwny byłem tam z 3 razy i jakoś ciężko było się z nim dogadać. Nie żebym go nie lubił ale nie za bardzo za nim przepadam.:P
-----------------------------------------
| W porcie: HMS BOUNTY z MM |
| Dżonka (kogowa) |
| W stoczni: HMS VICTORY z MM |
| Karl und Marie |
| W porcie: HMS BOUNTY z MM |
| Dżonka (kogowa) |
| W stoczni: HMS VICTORY z MM |
| Karl und Marie |