Poszukiwania
- robin
Poszukiwania
Jak juz wczesniej oznajmiałwem jestem majtkiem :P na tym forum jak i w szkutnictwie.Nie wiem czy miałem to zamiescic na dziale ogłoszeń czy gdzie ale zamiszcze wpis tutaj.Z racji ze jestem początkującym poszukuje jakichs planów szalup ratunkowych.Pomyślałem ze tak mógłbym zacząć moja przygode ze szkutnictwem.Jak by była osoba która posiada takie plany prosiłbym o kontakt.Pozdrawiam wszystkich.
Pozdrawiam Michał
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
O:Poszukiwania
robin napisał:
Tak to raczej nie zaczniesz.
Budowa szalupy nie jest wcale łatwa, a już z zeskanowanych, zdobycznych planów praktycznie niemożliwa. Spróbuj może waloryzować jakiegoś Shipyarda.
Mieszkasz w Łodzi……. Na pewno pomoc jest możliwa ale nie pisz „poszukuję jakiś planów” …..bo brzmi to mniej więcej:
„Jakiś gościu poszukuje jakiś, pewnie darmowych planów, ciekawe do czego?”
Spójrz również na odpowiedź, którą dał Robert.
ROBERT napisał:
Tu masz jakąś szalupę z K&M. Opis na Forum...Zresztą plany też...

.…..Z racji ze jestem początkującym poszukuje jakichś planów szalup ratunkowych. Pomyślałem ze tak mógłbym zacząć moja przygodę ze szkutnictwem…..
Tak to raczej nie zaczniesz.
Budowa szalupy nie jest wcale łatwa, a już z zeskanowanych, zdobycznych planów praktycznie niemożliwa. Spróbuj może waloryzować jakiegoś Shipyarda.
Mieszkasz w Łodzi……. Na pewno pomoc jest możliwa ale nie pisz „poszukuję jakiś planów” …..bo brzmi to mniej więcej:
„Jakiś gościu poszukuje jakiś, pewnie darmowych planów, ciekawe do czego?”
Spójrz również na odpowiedź, którą dał Robert.
ROBERT napisał:
.
1. Na dobry początek dla rozruszania rączek proponuję dżonkę. Model prosty i dość szybko go się wykonuje.
2. K&M to ładny i bardzo dobrze opisany model…. Na początek pokaż zdjęcia stoczni może masz jakieś ciekawe rozwiązania, a jak nie to koledzy podpowiedzą co należy zmienić.
3. Dobór listewek to już pytaj Mirka, najlepszy fachowiec w tej dziedzinie na tym forum. Materiał jaki Ci poleci to najwyższa półka, ale o tych sprawach to już pewnie wiesz z tego forum.
4. Pokazuj, pytaj, szukaj na forum odpowiedzi na pytania które Cię interesują. Pozdrawiam ROBERT
PS
:woohoo: Nie buduj tak jak ja łódeczki Tomcia Palucha bo to jest za trudny model na początek, a i plany też trudne do zdobycia, trzeba się włamać do NASA. :woohoo:
Tu masz jakąś szalupę z K&M. Opis na Forum...Zresztą plany też...

- robin
Dzieki wielkie za rade.posłucham sie was i sprobuje czegoś łatwiejszego.chciałbym jeszcze zapytać skąd zamawiacie (jeżeli w ogóle zamawiacie zamawiacie)modele.Bo widziałem na forum ze dożo osób ma pełne zestawy poświęcone danemu okrętowi.właśnie np Dżonki.pozdrawiam
Pozdrawiam Michał
- robin
- mirek
Dżonka nie jest robiona z zestawu tylko z planów jakie są do pobrania .
Jeżeli interesują cię zestawy to zajrzyj do naszego sklepiku.
Jeżeli masz ochotę i czas to skontaktuj się ze mną , obaj jesteśmy z tego samego miasta :)
Jeżeli interesują cię zestawy to zajrzyj do naszego sklepiku.
Jeżeli masz ochotę i czas to skontaktuj się ze mną , obaj jesteśmy z tego samego miasta :)
Pozdrawiam Mirek Rybus
- ataman
Szanowny kolego Robinie!
Witamy wśród załogi KOGI, mamy nadzieje, że wspólnie bedziemy sie dobrze bawić , dłubiąc przy naszych modelach.
Jednak, na wstępie popełniłes parę gaf.
Po pierwsze, zgodnie z regulaminem, prosze o uzupełnienie profilu, przynajmniej o date urodzenia.
Po drugie, poza suchym przywitaniem, wypadałoby napisać kilka słów o sobie, o swoich zainteresowaniach, doświadczeniach modelarskich, lub jeśli ich jeszcze nie posiadasz, to o jakichś dokonaniach manualnych, aby koledzy mieli rozeznanie, w jakim stopniu i jakiej formie Tobie najlepiej pomóc.
Po trzecie, to nie jest przedszkole, tu nie bedziemy prowadzić za rączke kroczek po kroczku. Na stronach KOGI zawarta jest przeogroma wiedza modelarska, nawet przeglądając wybiórczo można sie wiele dowiedziec.(przeczytaj choćby artykuły z pierwszej strony KOGI). Ponadto nieprzebranym żródłem informacji jest w dzisiejszych czasach internet.. wystarczy wpisać słowo lub frazę choćby w google.
Daruj, ale Twoje pytania były infantylne, proponuję troszke sie wysilić, poznac, aby wejśc w srodowisko modelarskie z jakąś już podstawową wiedzą.
Tego typu posty powodowały już na tym forum nieprzyjemne sytuacje.. więc, o ile temat bedzie się "źle" rozwijał, moderatorzy mogą go zablokować
Witamy wśród załogi KOGI, mamy nadzieje, że wspólnie bedziemy sie dobrze bawić , dłubiąc przy naszych modelach.
Jednak, na wstępie popełniłes parę gaf.
Po pierwsze, zgodnie z regulaminem, prosze o uzupełnienie profilu, przynajmniej o date urodzenia.
Po drugie, poza suchym przywitaniem, wypadałoby napisać kilka słów o sobie, o swoich zainteresowaniach, doświadczeniach modelarskich, lub jeśli ich jeszcze nie posiadasz, to o jakichś dokonaniach manualnych, aby koledzy mieli rozeznanie, w jakim stopniu i jakiej formie Tobie najlepiej pomóc.
Po trzecie, to nie jest przedszkole, tu nie bedziemy prowadzić za rączke kroczek po kroczku. Na stronach KOGI zawarta jest przeogroma wiedza modelarska, nawet przeglądając wybiórczo można sie wiele dowiedziec.(przeczytaj choćby artykuły z pierwszej strony KOGI). Ponadto nieprzebranym żródłem informacji jest w dzisiejszych czasach internet.. wystarczy wpisać słowo lub frazę choćby w google.
Daruj, ale Twoje pytania były infantylne, proponuję troszke sie wysilić, poznac, aby wejśc w srodowisko modelarskie z jakąś już podstawową wiedzą.
Tego typu posty powodowały już na tym forum nieprzyjemne sytuacje.. więc, o ile temat bedzie się "źle" rozwijał, moderatorzy mogą go zablokować
Pozdrawiam
- robin
Dziekuje Panie Mirku.Na pewno sie z panem niebawem skontaktuje.A co do Pana ataman'a.Ma Pan absolutna racje.W kregu modelarstwa siedze jakies 7 lat ale głównie były to modele plastikowe oraz kartonowe.Przepraszam z góry za te posty ale chciałem miec pewnosc ze zostane przyjety do waszego grona a nie hmm "otrącony".Ogulnie mam na imie Michał,ale podpisałem sie robin ze względu na to ze kiedys strzelałem z łuku :) i takie przezwisko dali mi znajomi.Chciałem spróbować szkutnictwa i moze wyda sie to wam śmieszne ale zamawiam prenumerate Santisima Trinidad.Szczerze mówiąc wydam pewnie majątek na to ale jak juz zakupiłem kilka nr to nie skończe na porzuceniu tego gdyz mam juz kadłub okretu.kolejne czesci przychodza do mnie co dwa tygodnie wiec chciałem w czasie przerwy robic inny prostszy model okrętu.mam podzielna uwage :) wiec sadze ze nie bede miał problemu z drugim małym okretem.
Pozdrawiam Michał
- robin
- robin
- mirek
A nie można było tak od razu ;)
Proponuję abyś założył własna relację z budowy ST wzorem innych kolegów.
Proponuję abyś założył własna relację z budowy ST wzorem innych kolegów.
Pozdrawiam Mirek Rybus