Witam mistrzów!

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
thorn2

Witam mistrzów!

Post autor: thorn2 »

Witam serdecznie! Mam na imię Paweł, lat 38. Dzięki moim częstym wizytom na Kodze postanowilem wrocić do mojego starego hobby z czasow licealnych. Sklejałem wtedy okręty z Małego Modelarza, i wojenne, i historyczne. Te ostatnie lepiej mi wychodziły, ale kiedy teraz na nie spojrzę, lepiej przemilczeć.
Przez ostatnich kilka lat moje zainteresowania dość szybko i często się zmieniały; najpierw była broń pancerna w skali 1:35, plastik, potem samochody wojskowe też w tej skali, później dość długo figurki metalowe do systemów bitewnych, nie po to aby grać, ale dla samego ich piękna i przyjemności malowania. A od poczatku tego roku tak mi sie spodobała relacja Marty, że tez kupiłem i mam już gotowego Le Courera. Po wielu namysłach zabrałem się za Granado w skali 1:48 i od ok. miesiąca pracuję nad szkieletem (katronowym, ale reszta ma być drewniana- będę chciał zamieścić relację) i żeby troche od niego odsapnąć, postanowiłem dołączyć do grona budujących dżonkę. Dziś pierwsze zdjęcia.
Jeszcze raz pozdrawiam!
Paweł, Opole.
Awatar użytkownika
Viluir

O:Witam mistrzów!

Post autor: Viluir »

Witamy na pokładzie! :silly: Już nie mogę sie doczekac relacji z budowy dżonki. :) Powodzenia i pozdrawiam
Paulina
W stoczni:
Holk Gdański(MM)
ORP Iskra - mikro flota :)
Awatar użytkownika
Emilius

Post autor: Emilius »

Witaj Paweł,
to dla nas bardzo budujące, że Koga zainspirowała cię do zajęcia się ponownie modelarstwem a zwłaszcza szkutniczym. Zapraszamy do prac i budowania społeczności modelarzy szkutników.
Sail Ho!
Emil

W stoczni Santisima Trinidad
www.Santisima Trinidad.jun.pl
Awatar użytkownika
kagra

Post autor: kagra »

Witaj na pokładzie Kogi Paweł.

No proszę, krąg kogowiczów zacieśnia się wokół Opola.Emil,Ty ,ja, jest jeszcze ktoś z Dobrodzienia.
Dobrze że tak blisko w razie czego wiadomość można i ze ślojdra wystrzelić jak serwer nawali:laugh:

Powodzenia w budowie Dżonki.

Pozdrawiam.Kazimierz
Awatar użytkownika
Emilius

Post autor: Emilius »

zgadza sie Kaziku, jeszcze brakuje nam zgody Pawła , żebyśmy umieścili go na mapie, i zagęszcza nam się region, a kto był z Dobrodzienia, bo nie pamiętam? i czemu też nie ma go na mapie :)
Sail Ho!
Emil

W stoczni Santisima Trinidad
www.Santisima Trinidad.jun.pl
thorn2

Post autor: thorn2 »

Oczywiście możecie mnie umieścić na mapie. Musze podawać dokładne współrzędne? :)
ODPOWIEDZ