Witam serdecznie
- Kazek
Re: Witam serdecznie
Witaj Krzysztofie wśród modelarzy i nie modelarzy Kogi . Nie wiem co mam powiedzieć bo tych zdjęć nie widzę pewnie je wrzuciłeś na jakiś image albo cuś podobnego a ja niestety jak jestem w pracy to mam te serwery poblokowane dlatego proszę Cię bardzo wrzucaj zdjęcia na nasz serwer bo Koga i ogladanie dzieł modelarskich to moja jedyna rozrywka w pracy a pracę mam ciężka więc musze się czesto relaksować
. Sadząc po wypowiedziach modele pierwsza klasa ale sobie obejrzę w domu nie dałeś mi tej przyjemności teraz.

Pozdrawiam Kazik 

- Tomasz_D
Witamy serdecznie i czekamy na model szkutniczy. Osobiście jako laikowi w materii innej niż pływadła ciężko mi ocenić to co widzę na fotkach lecz wiem na pewno, że większe wrażenie zrobiły by te modele gdyby jednak były wykonane od podstaw w całości
i nie ma się co dąsać po wpisie Grzesia, że w plastikowym modelowaniu bardziej chodzi o trudność ładnego malowania i ubrudzenia modelu niż sam fakt klejenia czegoś przy wykorzystaniu gotowych elementów lub ich połówek - nawet jeśli te elementy są malutkie.
To stwierdzenie to chyba tak tylko Ci się wymsknęło ?? Wielu kolegów tutaj na Kodze robi czasami detale dużo mniejsze niż zaprezentowane ale czy to jest jakiś powód do chwalenia się tym ? nie sądzę, a o mikromodelarstwie to można mówić w wykonaniu takich mistrzów jak Brożyna, Terpiński czy też Baumann gdzie modele robione są w skalach 1:700 i 1:1000, a nie 1:35.
Nie jest moim zamiarem wywoływanie dyskusji o wyższości jednego typu modelarstwa nad drugim ale ciężko mi czytać takie teksty jak powyżej zważywszy na to że ma się małe pojęcie w temacie modelarstwa szkutniczego jak widać.
Czekamy zatem na rozpoczęcie prac stoczniowych.
Pozdrawiam

Criss pisze:... Elementy dużo mniejsze niż w szkutnictwie...
To stwierdzenie to chyba tak tylko Ci się wymsknęło ?? Wielu kolegów tutaj na Kodze robi czasami detale dużo mniejsze niż zaprezentowane ale czy to jest jakiś powód do chwalenia się tym ? nie sądzę, a o mikromodelarstwie to można mówić w wykonaniu takich mistrzów jak Brożyna, Terpiński czy też Baumann gdzie modele robione są w skalach 1:700 i 1:1000, a nie 1:35.
Nie jest moim zamiarem wywoływanie dyskusji o wyższości jednego typu modelarstwa nad drugim ale ciężko mi czytać takie teksty jak powyżej zważywszy na to że ma się małe pojęcie w temacie modelarstwa szkutniczego jak widać.
Czekamy zatem na rozpoczęcie prac stoczniowych.
Pozdrawiam
- Criss
Nie nooo
przepraszam i chyle czoła
Moze troszkę źle to ujołem. Dla mnie to juz i tak mikrochirurgia. Jesli coś ma 1 mm
Nikt się nie obraża i wszystko jest ok.
Napisałeś Brożyna. masz na mysli Grzesia Brożynę z Gdańska?
Postaram się bardziej formuowac o co mi chodzi ...
Pozdrawiam
przepraszam i chyle czoła

Moze troszkę źle to ujołem. Dla mnie to juz i tak mikrochirurgia. Jesli coś ma 1 mm

Nikt się nie obraża i wszystko jest ok.
Napisałeś Brożyna. masz na mysli Grzesia Brożynę z Gdańska?
Postaram się bardziej formuowac o co mi chodzi ...
Pozdrawiam
- Tomasz_D
Dokładnie o Grzesia mi chodzi.
- Criss
Ale Grzesio to mój znajomy
I jakoś nie przypominam sobie żeby robił w szkutnictwie
owszem pancerka tak , potem kolejki. I znowu świat jest mały hehehehe

- Tomasz_D
No to widocznie jest dwóch Grzegorzów Terpińskich, Twój z Gdańska i mój z Krakowa
http://wielun.biz/printview.php?t=4691&start=0&sid=22c511ef69a82e5843cf5c16dd8a9700
I miejsce: HMS SUSSEX - Grzegorz Terpiński - Kraków – tytuł Mistrza Polski
EDIT
Pomerdało mi się, chodzi o Andrzeja Brożynę i Grzegorza Terpińskiego - obydwaj z Krakowa

http://wielun.biz/printview.php?t=4691&start=0&sid=22c511ef69a82e5843cf5c16dd8a9700
I miejsce: HMS SUSSEX - Grzegorz Terpiński - Kraków – tytuł Mistrza Polski
EDIT
Pomerdało mi się, chodzi o Andrzeja Brożynę i Grzegorza Terpińskiego - obydwaj z Krakowa
-

"Zatkało kakao"
O Konstytucje jestem spokojny

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Kazek
No nie ta ciężarówka to nie model tylko pewnie żeś walnął fotki z jakiegoś filmu tak w ogóle to brakuje mi przy rudym żagli .
Krzysztofie obejrzałem modele super jeżeli na takim poziomie bedziesz robił Konstytucję to bedzie czym oko cieszyć
Krzysztofie obejrzałem modele super jeżeli na takim poziomie bedziesz robił Konstytucję to bedzie czym oko cieszyć

Pozdrawiam Kazik 

- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Moje dwa grosze.
Jest pokazane "Co zrobiłem".
Świetne i godne podziwu,
ale ważne a może i ważniejsze jest pokazanie
"Jak to robiłem".W gruncie rzeczy chodzi o za...cie proste pytanie:
Jak to zrobić.... żeby zrobić (najlepiej dobrze) i się nie narobić.
Żywię nadzieję, że przy kolejnej budowie, z relacją na Forum,
zdradzisz tajniki wykonywania,
szczególnie drobnych "dupereli", z których to składają się modele.
A znasz pewnie ich wiele.
Czy prowadziłeś gdzieś może relację z wykonywania tych "cudeniek".
Jest pokazane "Co zrobiłem".
Świetne i godne podziwu,
ale ważne a może i ważniejsze jest pokazanie
"Jak to robiłem".W gruncie rzeczy chodzi o za...cie proste pytanie:
Jak to zrobić.... żeby zrobić (najlepiej dobrze) i się nie narobić.
Żywię nadzieję, że przy kolejnej budowie, z relacją na Forum,
zdradzisz tajniki wykonywania,
szczególnie drobnych "dupereli", z których to składają się modele.
A znasz pewnie ich wiele.
Czy prowadziłeś gdzieś może relację z wykonywania tych "cudeniek".
-
I tu się z Romkiem całkowicie zgadzam !
Jak to zrobić ( wykończenie), bo Nam wszystkim jeszcze daleko do takiej precyzji . Bez obrazy .
Jak to zrobić ( wykończenie), bo Nam wszystkim jeszcze daleko do takiej precyzji . Bez obrazy .
Pozdrawiam . Andrzej :)