Witam i pozdrawiam

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Krzysiek

Witam i pozdrawiam

Post autor: Krzysiek »

Witam. Jestem Krzysiek , mam 28 lat. Modelarstwem ( z plastiku co prawda ) zajmowałem się kilkanaście lat temu jako formą zabicia czasu po szkole ale zawsze chciałem do tej zabawy wrócić. Kilka tygodni temu trafiłem przypadkiem na te forum zerkałem potem tu od czasu do czasu podziwiając Wasze arcydzieła aż w końcu postanowiłem i ja spróbować swoich sił. Mam nadzieję, że mnie drewniane modele nie przerosną ... ale spróbujemy i zobaczymy...
myszor

Re: Witam i pozdrawiam

Post autor: myszor »

Witaj w Naszym Gronie .
Nie wiem ile masz wzrostu ale chyba takich dwumetrowych modeli nie będziesz budował aby Cię przerosły :P
Próbuj i baw się dobrze .
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Krzysiek

Re: Witam i pozdrawiam

Post autor: Krzysiek »

Dzięki:) Zacząłem w niedzielę składać " Gallettę Giginę" wg planów MO (miałem mieć 2 m-ce wolnego ale niestety do Holandii trza w sobotę wracać wiec spróbuję się zmierzyć z "Santa Maria" tam już na miejscu, bo zaczętego statku nie będę woził przecież.... Po pracy czas jest i choć na saksie warsztat ubogi to mam tę zaletę ze jestem stolarzem to do materiałów i narzędzi mam dostęp jako taki i czas po pracy też będzie... Chociaż czas jakoś zabije i mniej czasu na tęsknoty za rodziną będzie...Zawsze w sumie marzyłem aby zbudować ten okręt inaczej niż z plastiku ;) Relację oczywiście będę zdawał licząc jak najbardziej na wskazówki i krytykę, ponieważ chciałbym go zbudować w możliwej zgodności z oryginałem.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ