Witam Serdecznie

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
kickstarts

Witam Serdecznie

Post autor: kickstarts »

Witam nazywam się Damian mam 18 lat . Mieszkam koło Rzeszowa. Uczęszczam do Plastycznego Liceum
( drugi rok). Wcześniej sklejałem przeróżne modele kartonowe, od nie dawna zafascynowały mnie modele drewniane szczególnie żaglowce. Myślę że może mi się uda coś nowego nauczyć na tym forum. Pozdrawiam Damian
Awatar użytkownika
grzegorz75

Re: Witam Serdecznie

Post autor: grzegorz75 »

Witaj Damianie .
Przestudiuj ten dział : viewforum.php?f=530
Jeżeli zrobisz ten model ( dżonki) poprawnie , to w klasie wszystkim kapcie spadną włącznie z promotorem . Wszystko na tacy .Bardziej skomplikowane modele zostaw sobie na później .
W skrócie :
Do dzieła . Gwarantuje Ci , że wtedy nie będzie śmiesznych komentarzy .
Nie rozpisuj się o zamiarach , co by było gdyby itp bo nikogo to nie obchodzi . Relacjonuj na bieżąco , podpierając fotkami . Tłumaczenie , że aparat siostra zabrała nad morze , tudzież inne głupoty - to nie dla nas . Relacja bez fotek nie ma sensu i taka zostanie storpedowana . Do zdjęć się choć odrobinę przyłóż , kawałek jednolitego tła ( niebieski karton np) , mata na której się wycina , itp itd - i pstrykasz. Fotografowanie modelu w chlewie ze skarpetami na tapczanie czy innej ceracie w kuchni nie budzi entuzjazmu i będziesz miał mnie pierwszego ze złośliwymi uwagami . Nie używaj na szkielet tektury falistej , zaopatrz się w nożyk modelarski najlepiej olfy . Nie pytaj gdzie kupić karton , czy klej . Tyle . Pracuj , a wtedy pomoc się znajdzie w razie problemów. Ten model da Ci bardzo dużo satysfakcji i jest duża szansa jego ukończenia .

Wtedy na pewno się polubimy . 8-)
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
wurcelstock

Post autor: wurcelstock »

O! To to!
Nic dodać nic ująć.
T.
kickstarts

Post autor: kickstarts »

Jak na razie zbieram w jedną całość informacje i plany. Kiedy przystąpię do pracy to z przyjemnością się z wami podzielę. Aparat jest nie ma się czego bać ;)
Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Post autor: radek »

Witaj.
Koledzy kpią, bo mają to w naturze. Ja Cię zachęcam do pracy, zobaczysz, że jak zaczniesz robić model to przycinki się skończą i również Ci koledzy zaczną Ci doradzać. Chłopaki zwyczajnie wychodzą z założenia: jak przetrzymasz nas, to i model skończysz.

Ale witam i czekam na relację.
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
krzysztof

Post autor: krzysztof »

Słuchaj Radka, ale również bierz na poważnie społeczność Kogi. Jest bardziej podobna do bractwa pirackiego, niż do załogi statku pasażerskiego. Cokolwiek to znaczy. POWODZENIA i witamy.
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
Awatar użytkownika
safari28

Post autor: safari28 »

Witam kolegę no cóż hmm 1,5m trochę wielkie i kosztowne bez jakiegoś zaplecza mechanicznego się nie obejdzie, + taki że większe detale o wiele lepiej się i dokładniej robi. 2 rok do pracy powinieneś się wyrobić, w szkole plastycznej na pewno nie jesteś przez przypadek. Moja rada poczytaj porządnie forum, poprzeglądaj relację na konkretne pytania zawsze koledzy ci odpowiedzą. No i weź się porządnie z rozwagą za robotę,a obejdzie się bez cyrkla i suwaka a rufa nie będzie wystawała ze sracza tylko okazale prezentowała się w gablocie sali historycznej czy na świetlicy szkolnej.
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Dobrze, że wieczór ?

No i nagle zrobiło się milej, jakby.
Witam na pokładzie trochę mniej obślizgłym teraz. Buduj, pokazuj - jestem ciekaw.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
ODPOWIEDZ