Cześć, na imię mam Kamil, mam 27 lat i mieszkam w Krakowie. Modelarstwo w różnej formie towarzyszy mi od najmłodszych lat. Kleiłem już modele plastikowe i kartonowe, a obecnie moim głównym nurtem jest broń pancerna z plastiku.
Już od dawna chodziło mi po głowie, żeby zbudować jakiś żaglowiec z drewna. Niestety mam raczej skromny warsztat, do tego zdarza mi się mieć słomiany zapał, stąd odwlekanie decyzji.
Jednak w koncu się zdecydowałem, kupiłem fornir i zacząłem budować dżonkę. Jak skończę budować kadłub to pokażę efekt mojej pracy.
Pozdrawiam
Kamil
Witajcie
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: Witajcie
Cześć Kamil.
Od razu widać, że miałeś do czynienia z modelami.
Nie zaczynasz od Victory.
Od razu widać, że miałeś do czynienia z modelami.
Nie zaczynasz od Victory.
- KoValus
Hehe, no fakt:) Jak skończę dżonkę to zabiorę się za kolejny kartonowo-fornirowy model. Za Victory mógłbym się brać, gdybym miał już kilka okrętów ukończonych, tyle, że mi się on wogóle nie podoba.
- Jarek
Witaj na pokładzie.
Jak widać modelarstwo to sposób na życie. Ktoś kto kiedyś coś tam robił po jakimś czasie wraca.
Mieszkasz w Krakowie i piszesz, że masz ograniczony warsztat. Jestem ciekawy jak to wygląda ? Mieszkasz w domu jednorodzinnym, czy w mieszkaniu w bloku ? Czy korzystasz z jakichś pracowni, czy wyłącznie w swoim mieszkaniu ?
Pytam, aby zrozumieć sytuację. Plastik można robić w mieszkaniu w bloku. Z drewnem już będą problemy.
Fajnie by było, abyś pokazał nam jakieś fotki Twoich prac, niekoniecznie związanych z marynistyką.
Jak widać modelarstwo to sposób na życie. Ktoś kto kiedyś coś tam robił po jakimś czasie wraca.
Mieszkasz w Krakowie i piszesz, że masz ograniczony warsztat. Jestem ciekawy jak to wygląda ? Mieszkasz w domu jednorodzinnym, czy w mieszkaniu w bloku ? Czy korzystasz z jakichś pracowni, czy wyłącznie w swoim mieszkaniu ?
Pytam, aby zrozumieć sytuację. Plastik można robić w mieszkaniu w bloku. Z drewnem już będą problemy.
Fajnie by było, abyś pokazał nam jakieś fotki Twoich prac, niekoniecznie związanych z marynistyką.
- KoValus
Mieszkam w bloku, do warsztatu dostępu nie mam, ale z drugiej strony pokój mam całkiem duży, a bardziej uciążliwe dla innych prace mogę wykonywac w piwnicy. Z tym warsztatem, to bardziej chodziło mi, że nie mam narazie żadnych elektro narzędzi i nie wszystkie potrzebne ręczne narzędzia, więc będe je musiał powoli kompletować.
Tu kilka fotek moich modeli:
T-26

Carro Armato M13/40

Pt-76

Tu kilka fotek moich modeli:
T-26

Carro Armato M13/40

Pt-76

-
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- KoValus
myszor, podziwiam i gratuluję umiejętności
Mieszkanie w bloku nie powinno być dla mnie przeszkodą.