Dobry wieczór,
Od dłuższego czasu przeglądam forum i wreszcie postanowiłem się z Wami przywitać, zgodnie z panującymi zwyczajami.
Modelarstwem param się od lat.... z przerwami, a że lat mam już ponad pół wieku tak więc popełniłem jednostek sporo, które to jednostki kiwają się nad zaprzyjaźnionymi kominkami, ciesząc oko (względnie budząc politowanie fachowców) i porastając jak przystało kurzem.
Zawsze interesowały mnie raczej mniejsze łódki, a to koga, strug, kanonierka....
Jak to czasami bywa na strychu nadal mam dok w którym czekają niewykończone kadłuby, lub oczekujące na remont: Mayflower i Merkury(rosyjski bryg), a także projekt prowadzony od lat - holownik Saturn(RC).
Aktualnie rozpocząłem projekt wg . planów francuskich 14-karonadowego kutra z okresu 1 Cesarstwa.
I tu doznałem wątpliwości, które to wątpliwości pozwolę sobie skonsultować z Wami w oddzielnym wątku.
Ach, gwoli porządku poniżej to co jeszcze mi zostało z działalności dwa drobnoustroje:duńska kanonierka i impresja z pobytu na Malcie - fantazja nt xprunary (zdjęcia z przed paru lat, łódka w trakcie prac takielunkowych)
Pozdrawiam Całe Szlachetne Grono
Paweł
Przywitanie
- PanLipazMiodem
Re: Przywitanie
Witaj na pokładzie.
Zakładaj nowy wątek i buduj, na pewno ktoś pomoże.
Pozdrawiam
Przemek
Zakładaj nowy wątek i buduj, na pewno ktoś pomoże.
Pozdrawiam
Przemek
- rychenko
Re: Przywitanie
Witam
Witaj Pawle elegancko się przedstawiłeś no i z tego co widać masz już doświadczenie w budowie , czekamy z niecierpliwością na relacje .
Witaj Pawle elegancko się przedstawiłeś no i z tego co widać masz już doświadczenie w budowie , czekamy z niecierpliwością na relacje .
Pozdrawiam Ryszard