Witam

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
T. Klocek

Witam

Post autor: T. Klocek »

Mam na imię Tadeusz – 40 lat. Mieszkam w Hrubieszowie. Modelarstwo „porzuciłem” w szkole średniej. Budowałem różne modele przeważnie z Małego Modelarza, kila modeli drewnianych szybowców. Ostatnio wpadło mi w ręce wydawnictwo Shipyard z dwoma modelami – HMS Alert i Le Coureur – ten drugi mnie zauroczył piękną sylwetką i … znów połknąłem bakcyla – wracam do modelarstwa.
Awatar użytkownika
obi

Re: Witam

Post autor: obi »

Witam na forum.
Ciekawy jestem czy w swoim modelu będziesz coś zmieniał czy zostawiasz tak jak jest,
a ze sam też kleję Le Coureur (w sumie to po raz drugi) to czekam na relację.
Oby powrót był owocny i powodzenia przy budowie.
Pozdrawiam Robert
Awatar użytkownika
T. Klocek

Post autor: T. Klocek »

Model powstaje na podstawie planów Shipyard’u. Oryginał zeskanowałem i wydrukowałem w powiększonej skali tj.: przeskalowany do 1:48. Podczas budowy będę trzymał się planów w/w wydawnictwa. Oczywiście model w technice tekturowo-fornirowej. Na razie w planach jest wprowadzenie windy kotwicznej takiej jak w planach wydawnictwa ANCRE. Oczywiście z wypiekami na twarz śledzę budowę Twojego Le Coureur’a.
myszor

Post autor: myszor »

Model modelem a ja witam Cię wśród Nas .
Czuj się dobrze w Naszym gronie i startuj z relacja :)
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
ODPOWIEDZ