Witam wszystkich !

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
rybak

Witam wszystkich !

Post autor: rybak »

Nie jestem co prawda modelarzem ale trafiłem tu po wpisaniu w przeglądarkę hasła "Strażak 3" i jestem pełen uznania dla kunsztu jaki prezentuje „Rychenko”.
Awatar użytkownika
rychenko

Re: Witam wszystkich !

Post autor: rychenko »

Witam
Witaj Strażaku „rybak” witaj na Kodze miło mi szczególnie ze się moja praca Tobie podoba , jak zaczynałem zbierać materiały , dokumentacje do budowy modelu pisałem do waszej jednostki Straży Portowej w Gdyni niestety bez odzewu :D myślałem ze może w waszych archiwach zachowały się jakieś zdjęcia tych jednostek .
Pozdrawiam Ryszard
rybak

Re: Witam wszystkich !

Post autor: rybak »

Ja akurat interesuję się historią mojej jednostki i pozostałych Portowych Straży Pożarnych tj. Gdańsk i Szczecin - Świnoujście i szkoda, że z tym zapytaniem nie trafiłeś do mnie.
Mam trochę zdjęć jednostki "Strażak 11" aż do momentu sprzedania w prywatne ręce, w tej chwili dawny "Strażak 11" obecnie "Gacek" czeka najprawdopodobniej na złomowanie w Gdańsku.
Jeśli jeszcze interesują Cię te zdjęcia to prześlij mi na pw swój adres aby nie zaśmiecać forum.
Ciekaw jestem czy poza modelami statków klasy IBIS ( Strażak 3/11/21/22) i statków typu SP 2700 (Strażak 5/14/25) zbudował ktoś inne modele statków pożarniczych użytkowanych w Polsce ?

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ