Witam

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
PioSta

Witam

Post autor: PioSta »

Witam, pozdrawiam...

... i zapraszam na odmieniony Portal Morski (połączony z "Naszym MORZEM", którego ostatni numer w druku pokazał się w marcu, i które tym samym przeniosło się z papieru do WWW).

Są tam działy, które być może czasami zainteresują modelarzy...

np.:

http://www.portalmorski.pl/info-wiedza/nie-przegap
- informacje m.in. o okrętach i statkach udostępnianych do zwiedzania (zapowiedzi)
- informacje o spodziewanych ciekawych zawinięciach statków do obejrzenia przynajmniej "na wejściu"
(ponieważ ze statkami jest tak, że są mocno zmienne i nieprzewidywalne i na wodzie / w porcie obowiązuje jakaś zupełnie inna skala czasu, a opóźnienina (a czasem przyspieszenia) zdarzeń w stosunku do zapowiedzi są rzeczą normalną dla ruchu statków i portowego - zapowiedzi "last minute" o statkach spodziewanych / wchodzących, etc. można (będzie) znaleźć czasem tutaj: http://www.facebook.com/NaszeMORZE)

http://www.portalmorski.pl/statki/opisy-statkow
- opisy statków

http://www.portalmorski.pl/fotografia
- galerie ze zdjęciami statków i okrętów...

będzie także "rubryka" shipspottersko-hobbystyczna, w której ujęte będą wszelkie sprawy związane z morskim hobby (spotting, modelarstwo, kolekcjonerstwo - np. monet i medali ze statkami i okrętami), ale ta nie jest jeszcze uruchomiona...
Awatar użytkownika
Kazek

Re: Witam

Post autor: Kazek »

Witaj ! a jak byś coś o sobie napisał ktoś ty czym się zajmujesz co cię interesuje czy jakieś modele robisz albo masz zamiar robić bo my tu lubimy wszystko o sobie wiedzieć :D a nie tylko nam zareklamowałeś co nieco .
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
Stojgniew

Post autor: Stojgniew »

Nie ma to jak wejść do przywitalni, chcąc powitać z całego serca nowego członka społeczności naszej i... natknąć się na bezczelną reklamę.

Witam, pozdrawiam i...

jadę z tym reklamowym szitem
W trakcie budowy: Golden Hind (Szkutnik)
Awatar użytkownika
Romanov

Post autor: Romanov »

Panowie powoli nic na siłę.
Ja osobiście nie mam nic przeciw tej akurat reklamie. Dlaczego ?
ano dlatego że jest jak najbardziej w temacie tak uważam. Przecież nikt nam tu nie proponuje sprzedaż czegoś a tylko daje nam dostęp do informacji w tym przypadku do spraw na bierząco co w morzu piszczy. Ja tam lubie zaglądać na tą stronkę i zawsze się czegoś ciekawego dowiem.
Powiem tak Cieszę sie że redakcja Portalu Morskiego zagląda do Nas. Mam nadzieje żę na Waszym portalu zanjdzie się miejsce na sztukę modelarską aby inni mogli sie czegoś o Nas dowiedzieć.
A być może dolączyć do Nas.

Zapraszamy
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Stojgniew pisze:Nie ma to jak wejść do przywitalni, chcąc powitać z całego serca nowego członka społeczności naszej i... natknąć się na bezczelną reklamę.

Witam, pozdrawiam i...

jadę z tym reklamowym szitem

Witam, no cóż

Jesteś Stoigniewie, jak imię wskazuje bardzo gniewnym człowiekiem.
Przeczytałem Twój post i już coś chciałem kupić, ale nic mi nie oferują.
Przyszedł Nowy, poszedł do przywitalni, fakt, że o sobie pisze mało, dane umiarkowanie
szczegółowe na profilu, ale facet ma poczucie humoru i nie jest to jakiś tam
obszczymur. Chyba potraktowałeś Go zbyt surowo.
Nie przyjdzie do przywitalni źle, przyjdzie też źle, trudno Ci dogodzić.

Zgadzam się z Romanovem w całej rozciągłości słów Jego za wyjątkiem wiary
w to, że Nowy zostanie modelarzem.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
PioSta

sprzedać ?... dyskusyjne podsumowanie.
treści tam dostępne udostępniane są za darmo...

to było niejako przedstawienie się. z "Naszym MORZEM" i Portalem Morskim jestem związany...

"od zawsze" (od debiutu) byłem dziennikarzem MORSKIM i TYLKO morskim (no, przez chwilę, ok. rok - także radiowym, muzycznym)

nigdy nie wykonałem DO KOŃCA żadnego porządnego modelu
kiedyś (w czasach szkoły podstawowej) np. rozpocząłem plastikowy lodołamacz atomowy Lenin...
coś nie poszło, chyba głównie w malowaniu, zniechęciłem się...
od ponawiania prób skutecznie powstrzymywał mnie permanentny brak zestawów do sklejania ze statkami cywilnymi, zwłaszcza towarowymi (bo jeszcze jakaś pilotówka, czy przedpotopowy trawler albo holownik to by się dało znaleźć... okręty DALEKO historyczne wszelkie, a także współczense wojenne - to nie moja bajka)...
...a potem, gdy się już pojawiły w sklejankach (i stały się łatwiej dostępne dla nas, w Polsce) Finjet'y, te holowniki pełnomorskie Smit'a (także w wersji Waker) i inne "Queen Mary 2" (hasłowo rzecz ujmując), to już był nie ten czas (w mojej drodze hobbystycznej, bo zająłem się czymś innym), by jako "stary koń" zacznać od "zielonego"...

lubię oglądać modele i podziwiam modelarzy za umiejętności i cierpliwość...
m.in. dlatego lubię branżowe żeglugowe i okrętowe targi, bo tam dużo modeli takich, jak lubię...

chciałbym mieć w domu jakiś niemały model statku handlowego, ale są inne priorytety w osobistych finansach...
Awatar użytkownika
Stojgniew

Post autor: Stojgniew »

No, teraz cosik o sobie powiedziałeś. Teraz coś o Tobie wiemy. Niezależnie od moich optymistycznych kolegów nie podoba mi się, gdy dołączająca do jakiejś społeczności osoba wita się cześć i... od razu coś reklamuje. Jej priorytetem nie było przedstawienie siebie i poznanie nas tylko zareklamowanie czegoś. Powtarzam: ZAREKLAMOWANIE - tak napisałem, nie pisałem sprzedanie. Ale sprzedawanie też by mi się nie spodobało. A zatem mimo, że twój produkt poniekąd pokrewny z naszymi zainteresowaniami, to sam fakt pojawienia się tu by nas tylko z nim zapoznać nie spodobał mi się.

Bardzo by mi się podobało gdybyś napisał np tak:
Witam, nazywam się tak i tak mam lat tyle i tyle pochodzę z takiego regionu (ogólnie jest ze mnie taki, a taki gość).
Następnie opisałbym co mnie łączy z modelarstwem, a więc fascynacja morzem. A na końcu zaproponowałbym odwiedzenie tworzonego przeze mnie portalu.

Uważam że taka lub podobna forma byłaby grzeczniejsza, milsza a nawet bardziej marketingowa i łatwiejsza do przełknięcia przez takie marudy jak ja. I wciąż tak uważam - nie zważając na broniących Cię kolegów.

Myślę, że przyznasz mi ociupinkę racji gdy jeszcze raz przeczytasz swój pierwszy post. Jeżeli jednak czujesz się urażony moją wypowiedzią - to niniejszym, wszem i wobec uroczyście przepraszam. Nie było moją intencją obrażanie kogokolwiek. Wyraziłem jednak swoje bardzo osobiste i nad wyraz subiektywne zdanie.

Jako, że w drugim poście nadrobiłeś zaległość. Także i ja uzupełnię swoją i powiem: Witaj u nas! A teraz czuj się już jak u siebie. :-)
W trakcie budowy: Golden Hind (Szkutnik)
PioSta

Romanov pisze:Mam nadzieje żę na Waszym portalu zanjdzie się miejsce na sztukę modelarską aby inni mogli sie czegoś o Nas dowiedzieć.
A być może dolączyć do Nas.
Zapraszamy

bardzo chętnie pomożemy w rozpropagowywaniu informacji (np. zapowiedzi imprez szkutniczo- okrętowo-modelarskich)

i tu moje pytanie:

gdzie na Kodze lub w ogóle w WWW można znaleźć informacje o zbliżających się imprezach (wystawach, zawodach) modelarstwa okrętowego ?... - taki okrętowo-modelarski kalendarz imprez ?...
chodzi mi zarówno o imprezy w Polsce, jak i w Europie i dalej...

- - - - -

tak jak wspomniałem, za jakiś (chyba niedługi) czas otworzymy dział morsko-hobbystyczny, gdzie znajdzie się miejsce dla modelarstwa, a także shipspottingu, kolekcjonerwstwa związanego z morzem, statkami i okrętami...
Awatar użytkownika
Karrex

Post autor: Karrex »

Witam na forum "ziomala" ;)

Widzę, że kolega trochę się namęczył żeby zaistnieć na Kodze.
PioSta pisze:...
no, to udało mi się wysłać pierwsze dwa posty - na forum dla początkujących i w powitalni...
...

Myślę, że problem wynikł z pomyłki działów, bardziej niż do Przywitalni pasowałby do >> Ogłoszeń, w którym to >> Konkurs na model tratwy NORD też został już ogłoszony ;) , więc trochę zbytecznie kolega się tyle namęczył i jeszcze koledzy zadbali, żeby ciśnienie skoczyło :lol:
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
PioSta

Karrex pisze:Witam na forum "ziomala" ;) ... i jeszcze koledzy zadbali, żeby ciśnienie skoczyło :lol:

widzę po avatarze, że Kolega też bierze wiele "na zimno" ;)

a ja to "niespotykanie spokojny człowiek" jestem (dopóki się nie zdenerwuję) ;)
ODPOWIEDZ