Witam !
Na imię mam Radek , wiek 36 lat pochodzę z Opola , modelarstwem interesuję się od bardzo dawna , zaczynałem od modeli plastikowych , następnie kartonowe z licznymi przerwami. Po latach przerwy trafiłem na Kogę , zakupiłem zestaw firmy Mamoli HMS Bounty 1:100 lecz brak umiejętności zaowocował źle wykonanym kadłubem i zniechęceniem na dłuższy czas. Następnie zabrałem się za kuter Pilot 24 zestaw firmy Igra , przeglądając liczne relacje postanowiłem wykonać od nowa kadłub Bounty. Kadłub udało mi się odbudować od podstaw , przeglądając forum wprowadziłem też kilka modyfikacji w stosunku do rozwiązań proponowanych w zestawie (gretingi , deskowanie , kołkowanie - pokładu , lawety , szalupa , itp. Powstałe wypociny zamierzam zaprezentować na Forum , nie mam całej fotodokumentacji , ale nazbierało się trochę zdjęc wykonanych aparatem w telefonie i właśnie od ich umieszczenia chciałbym zacząć relację z budowy.
Witajcie - Radi
-
Witajcie - Radi
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, 14:15 przez Radi, łącznie zmieniany 2 razy.
- muli9
- Lokalizacja: {"name":"Polska Rzesz\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
- Kontakt:
Re: Witajcie - Radi
Witaj
Jestem ciekawy tej relacji, nie zapomnij w niej opisać jakie błędy popełniłeś, że nie wyszedł poprzedni kadłub - będzie to dobra lekcja dla innych.
Jestem ciekawy tej relacji, nie zapomnij w niej opisać jakie błędy popełniłeś, że nie wyszedł poprzedni kadłub - będzie to dobra lekcja dla innych.
-
Kadłub gdzieś się wala , postaram się zrobić zdjęcie i umieścić je.
- Sance
Witaj
Ale masz bałagan w tej nadbudówce
mapy na ziemi się walają 
Swoją drogą to tylko przywitalnia więc może edytuj swój post dzieląc go na odpowiednie części i umieszczając w odpowiednich działach.
Ale masz bałagan w tej nadbudówce

Swoją drogą to tylko przywitalnia więc może edytuj swój post dzieląc go na odpowiednie części i umieszczając w odpowiednich działach.