melduję się do Was z Ostrowca Świętokrzyskiego. Z mojego nicku łatwo możecie wyczytać zarówno moje imię jak i wiek.
Rejestruję się na Waszym forum ponieważ jestem już jego stałym czytelnikiem i powoli przygotowuję się do startu w tej dziedzinie modelarstwa. Myślę, że słusznie zacząłem od przeglądania zakamarków strony i sumiennej lektury

Na co dzień zajmuję się produkcją domków letniskowych i altanek drewnianych, jednak stolarzem nazwać się nie mogę

Modelarstwem interesuję się od kilkunastu lat, z tym, że było to modelarstwo kartonowe. Dziś założyłem konto na stronie miłośników modelarstwa szkutniczego, a podczas mojej przygody z kartoniakami nie znosiłem budować statków

Jeszcze nie wiem co wezmę na pierwszy ogień. Mam parę pomysłów, ale decyzję oznajmię wraz z początkiem relacji z budowy. Aktualnie gromadzę także niezbędne narzędzia. W "firmowym " warsztacie mam wiele narzędzi do obróbki drewna, w tym moje dawne modelarskie zabawki, ale jednak pracę nad modelami chciałbym prowadzić w domowym zaciszu więc stąd ta potrzeba doinwestowania w zaplecze

Tak więc macie na pokładzie kolejnego niedoświadczonego, którego trzeba będzie ganić za głupie błędy i niedopatrzenia

Pozdrawiam