Witam serdecznie

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysiek89

Witam serdecznie

Post autor: krzysiek89 »

Witajcie,

melduję się do Was z Ostrowca Świętokrzyskiego. Z mojego nicku łatwo możecie wyczytać zarówno moje imię jak i wiek.

Rejestruję się na Waszym forum ponieważ jestem już jego stałym czytelnikiem i powoli przygotowuję się do startu w tej dziedzinie modelarstwa. Myślę, że słusznie zacząłem od przeglądania zakamarków strony i sumiennej lektury :)

Na co dzień zajmuję się produkcją domków letniskowych i altanek drewnianych, jednak stolarzem nazwać się nie mogę :) Projektuję i buduję. Pracuję w drewnie drzew iglastych, ale docelowo przy dobrych wiatrach dzisiejsze obowiązki chciałbym pozostawić pracownikom, a samemu rozwijać się, zgłębiać tajniki stolarstwa pracując przy innym drzewie i po prostu tworząc :D

Modelarstwem interesuję się od kilkunastu lat, z tym, że było to modelarstwo kartonowe. Dziś założyłem konto na stronie miłośników modelarstwa szkutniczego, a podczas mojej przygody z kartoniakami nie znosiłem budować statków :D Przeważały czołgi, a zaraz za nimi upodobałem sobie budowle. Bawiłem się także w budowę modeli wymyślanych "na poczekaniu" była to posklejana mieszanka PCV,drewna, papieru i wszystkiego co było pod ręką.

Jeszcze nie wiem co wezmę na pierwszy ogień. Mam parę pomysłów, ale decyzję oznajmię wraz z początkiem relacji z budowy. Aktualnie gromadzę także niezbędne narzędzia. W "firmowym " warsztacie mam wiele narzędzi do obróbki drewna, w tym moje dawne modelarskie zabawki, ale jednak pracę nad modelami chciałbym prowadzić w domowym zaciszu więc stąd ta potrzeba doinwestowania w zaplecze :) W swoich modelach nie zamierzam korzystać z większej ilości gotowych elementów. Mam taki charakter, że wolę się zamęczyć, ale zrobić coś samodzielnie mając później dziesięciokrotnie większą satysfakcję ;)

Tak więc macie na pokładzie kolejnego niedoświadczonego, którego trzeba będzie ganić za głupie błędy i niedopatrzenia :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
muli9
Lokalizacja: {"name":"Polska Rzesz\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
Kontakt:

Re: Witam serdecznie

Post autor: muli9 »

Tylko nie goń tych pracowników jak coś Ci nie wyjdzie ;)
Witaj

Sprzęt masz i warsztat - to już co na start, jeszcze tylko grusza, olcha, brzoza, troche sklejki i jedziesz do przodu.
Jeśli piszesz, że jesteś stałym czytelnikiem to powinieneś wiedzieć, że na start się nie zastanawia co robić tylko robi się dżonkę jako model szkoleniowy, ja nie posłuchałem bo już mnie za bardzo wciągnął model, którym się zająłem ale Ty nie rób tego błędu - i zacznij od tego.
Tu masz plany
http://www.koga.net.pl/pliki-do-pobrani ... donka.html

Pozdro
Awatar użytkownika
PanLipazMiodem

Re: Witam serdecznie

Post autor: PanLipazMiodem »

Witaj Krzysztofie.

Jeśli potrafisz tak ładnie sklejać jak pisać to wszystko będzie dobrze :)
Najlepiej jakbyś zamieścił parę zdjęć Twojego modelarskiego dorobku.

Witaj na pokładzie i powodzenia.

Pozdrawiam
Przemek
ODPOWIEDZ