Mam na imię Rafał, mam 26 lat i mieszkam w Rybniku.
Modelarstwo podoba mi się od kiedy pamiętam, i "podobać się" to chyba najodpowiedniejsze słowo określające moją dotychczasową przygodę z tym rzemiosłem. Od niedawna modelarstwem zacząłem się interesować i tak znalazłem Was, dzięki czemu z kolei podjąłem decyzję, że od podziwiania, przez interesowanie się powinienem przejść na kolejny etap, którym jest... tworzenie.
Dlaczego szkutnictwo? Chyba bardziej ciągnie mnie do żagli, niż do skrzydeł czy kół:)
W czasach szkoły podstawowej czyli zdrowo ponad dekadę temu udało mi się ukończyć kilka modeli z czasopisma "Mały Modelarz" oraz kilka modeli budowli z jakichś czeskich wycinanek, bo w tamtym czasie mój ojciec pracował właśnie w Czechach skąd przywoził mi takie prezenty:) Po ów modelach do dziś niestety zachowały się jedynie wspomnienia więc nie mam się czym zbytnio pochwalić.
Forum koga.net.pl studiuję od jakiegoś tygodnia i muszę przyznać, że stało się ono dla mnie źródłem inspiracji, i wyznaczyło w życiu nowy cel. Ów celem na dzień dzisiejszy jest jak przystało na początkującego modelarza-szkutnika oczywiście... Kogowa Dżonka

PS. Relacja wkrótce.
Pozdrawiam