Witam.

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ivan

Witam.

Post autor: Ivan »

Witam, jestem Kamil mam 20 lat i modelarstwem szkutniczym zajmuje się od niedawna. Od ok. roku buduję modele motocykli z el. metalowych oraz zajmuje się renowacją zabytków motoryzacji (Sam posiadam Jawę 20p z 1979r). Modelarstwo szkutnicze zainteresowało mnie, gdy przypadkiem znalazłem się na wystawie modeli okrętów. Swój pierwszy statek zbudowałem z zapałek - był on bardziej formą zabawy, zobaczenia jak to działa itd. Teraz chciałbym zająć się budową modelu fornirowego.
Chodzę do technikum na profil technologii drewna, lecz wiele z drewnem nie mamy doczynienia, głównie projektujemy i wykonujemy meble z płyt wiórowych. To chyba tyle, witam wszystkich, mam nadzieję że sporo się tutaj nauczę i dzięki waszym postom uzupełnię swą wiedzę ;)
Awatar użytkownika
mazurek

Re: Witam.

Post autor: mazurek »

O teraz dużo lepiej :) Witamy serdecznie. Tak czułem, że niewiele macie wspólnego w szkole z drewnem, to nie to co 20lat temu (jejku aż 20lat :o ), ale na pewno nadrobimy straty. Ja też dużo uczę się tutaj choć drewno i stare techniki mam na co dzień, żaglowce to co innego aczkolwiek stara szkoła się przydaje. Serdecznie więc witam Kamilu i pozdrawiam. :D
ODPOWIEDZ