Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
Witam szanowne grono modelarzy. Na imię mam Kuba. Mam 37 lat. Pasjonuję się przede wszystkim żeglarstwem w różnych postaciach Z modelarstwem mam do czynienia od lat młodzieńczych ale z długimi przerwami. Na początku był plastik i karton (ze 25 lat temu ) Długa przerwa i dwa lata temu kolega zaraził mnie z powrotem. Popełniłem (nie do końca) dwa modele szkutnicze w plastiku (Cutty Sark Academy i Galeon Revella) i uznałem że to nie to ..... że trzeba mi czegoś więcej ..... czego? zapachu obrabianego drewna Po prostu uwielbiam ten zapach. Kilkakrotnie zdarzało mi się (i zdarza) szkutniczyć w 1:1 i tam ten zapach poznałem. Obecnie jestem straszną hubą - czytam bez przerwy forum Kogi i uczę się od szanownych kolegów ile tylko mogę. Zbudowałem warsztat w piwnicy i wyposażyłem troszkę. Na warsztat "szkoleniowo" wrzuciłem La Pinta 1:65 Atresania Latina i próbuję przekuć teorię w praktykę. To chyba na razie tyle. Dziękuję Wam za niesamowicie bogate źródło wiedzy modelarskiej...... Stopy wody
Witam Ciebie na forum. Jeżeli chcesz się nauczyć budować piękne modele, nie mogłeś trafić na lepsze forum. Wystarczy czytać, słuchać porad doświadczonych kolegów, z pokorą przyjmować krytykę, a będzie dobrze Zakładaj relację i pokazuj na bieżąco co budujesz. Pozdrwiam