Witam !

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Czesio55

Witam !

Post autor: Czesio55 »

Witam !
Mam na imię Daniel, lat 16, uczęszczam do technikum na profil mechanik lotniczy, jestem w 1 klasie. Modele sklejam a już z 7-8 lat, tylko plastikowe. Od niedawna chodzę na modelarnię aeroklubową i buduję pierwszy model RC. Od dłuższego czasu przeglądam to forum (jestem też na modelworku i npwm) i wreszcie postanowiłem się przywitać i zacząć prace nad pierwszym żaglowcem 8-) Do tej pory z materii szkutnictwa skleiłem 3 modele, U-boota VIIC 1:44 (niestety nie przetrwał.. ) Yukikaze w 1:35 oraz Schnellboota S-100 w 1:72. Mam też rozpoczętą Aurorę wyprodukowana jeszcze za komuny, jest sklejona, ma dorobiony balsowy pokład i na razie czeka na lepsze czasy. (czytaj aż nauczę sie robić vacu elementy :)
W kolejce czekają też Arizona 1:400, Schnellboot wersja E 1:72, i moje ukochane Gato 1:72 (132cm :shock: )
Oto mój dorobek :
Yukikaze, już prawie gotowe, brakuje tylko śrub, olinowania (już widać zalążki) oraz armat p-lot które są pięknie zrobione i będę je kopiować w żywicy do arizony :D
Obrazek

Aurora, jej jeszcze duuużo brakuje ale jak na tamte czasy model jakoś wygląda :
Obrazek

Mój największy projekt, schnellboot. Diorama jeszcze nie dokończona ale mam zamiar sie wyrobić przed zawodami w Bytomiu. Całe nabrzeże jest wykonane od podstaw, jedyne kuione elementy to kuter, ciężarówka, dźwig i kettenkrad vel motocykl na gąsienicach. Schnell ma około pół metra 8-)
Obrazek
Pozdrawiam Daniel
Technikum TZN Mechanik Lotniczy klasa 1
ODPOWIEDZ