Dzisiaj postanowiłem dołączyć do szacownego grona miłośników modelarstwa szkutniczego .
Mam na imię Mirek , 44 wiosny , mieszkam w Bielsku Białej . Od dłuższego czasu z zaciekawieniem przeglądam Waszą ( najlepszą moim zdaniem w "branży" ) stronę i w końcu postanowiłem spróbować sił w dziedzinie która od zawsze mnie intrygowała . Doświadczenia niestety nie posiadam żadnego , liznąłem kiedyś odrobiny stolarstwa , lubię dokładność i porządek , może więc na początek
wystarczy .
Dużym dylematem był wybór pierwszego modelu , i padło na HMS Bounty . Wymyśliłem też że nieco większy model będzie łatwiej wykonać ze względu na ogromną ilość precyzyjnych elementów . Zgromadziłem całą masę dokumentów , różnego rodzaju planów , fotek itp .
Tak więc na podstawie planów z Shipyarda nr 1 rozpocząłem budowę swojego pierwszego modelu w skali 1/38 .
Mam już kilka fotek z poczynionych postępów w pracach , no i oczywiście kilka problemów z którymi próbuję sobie jakoś poradzić . Chciałbym rozpocząć relację z budowy ( jeżeli Panowie pozwolą ) , licząc przy tym na konstruktywną krytykę , wsparcie i dobre rady .
Witam serdecznie
- PiotrekM
Re: Witam serdecznie
Witaj Mirku,
milo przywitac nowych kolegow, ktorzy tez chca sie udzielac w tym fascynujacym hobby. Wybor modeli drewnianych to jest sluszna decyzja (opinia subiektywna). Wybrany przez Ciebie model nie nalezy do najlatwiejszych; przegladajac Koge na pewno znalazles poczatek sugerowany przez wielu kolegow.
Ale zrobisz/zrobiles jak uwazasz i sam zobaczysz co z tego wyjdzie. To znaczy, my tez bysmy chcieli zobaczyc jak Ci to z tym idzie, wrzucaj relacje na Forum, to bedzie mozna konkretnie porozmawiac.
Jesli, jak sam piszesz, jestes otwarty na konstruktywna krytyke i chcesz wsparcia i dobrych rad to jestes tu na wlasciwym miejscu, zakladajac ze dasz sobie poradzic.
A teraz zaczynaj relacje.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
milo przywitac nowych kolegow, ktorzy tez chca sie udzielac w tym fascynujacym hobby. Wybor modeli drewnianych to jest sluszna decyzja (opinia subiektywna). Wybrany przez Ciebie model nie nalezy do najlatwiejszych; przegladajac Koge na pewno znalazles poczatek sugerowany przez wielu kolegow.
Ale zrobisz/zrobiles jak uwazasz i sam zobaczysz co z tego wyjdzie. To znaczy, my tez bysmy chcieli zobaczyc jak Ci to z tym idzie, wrzucaj relacje na Forum, to bedzie mozna konkretnie porozmawiac.
Jesli, jak sam piszesz, jestes otwarty na konstruktywna krytyke i chcesz wsparcia i dobrych rad to jestes tu na wlasciwym miejscu, zakladajac ze dasz sobie poradzic.
A teraz zaczynaj relacje.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- kejsi
Witaj.
Budowałem ten okręt. Kilka zdjęć z budowy znajdziesz w galerii. Okręt z piękną historią. Oryginał został spalony, a replika ostatnio zatonęła. Zostały tylko modele. Czekam na relację i życzę powodzenia.
Pozdrawiam Kazimierz.
Budowałem ten okręt. Kilka zdjęć z budowy znajdziesz w galerii. Okręt z piękną historią. Oryginał został spalony, a replika ostatnio zatonęła. Zostały tylko modele. Czekam na relację i życzę powodzenia.
Pozdrawiam Kazimierz.
- Kazek
Witaj Mirku na Kodze im nas więcej tym lepiej a jak jeszcze rozpoczniesz relacje z budowy to to już będzie pełnoprawne członkostwo
czekamy na relację i pomożemy w miarę możliwości

Pozdrawiam Kazik