nazywam się Paweł mam 20 lat, modelarstwo interesuje mnie już od dłuższego czasu w szczególności modele szkutnicze. Niestety jeszcze nigdy żadnego nie zbudowałem, więc w tej dziedzinie jestem zupełnie amatorem.. Natomiast zmajstrowałem kilka modeli domków na różne konkursy (dlaczego domki...? ponieważ chodziłem do Budowlanki). Interesuje mnie również Snycerstwo, w którym próbuje własnych sił, oraz wiele rzeczy związanych z drewnem.
Od kilku lat co jakiś czas przeglądałem to forum, co mnie bardzo inspirowało i motywowało do spróbowania własnych sił w zbudowaniu drewnianego modelu, no i stało się! Jakiś czas temu zakupiłem: Kliper Dos Amigos, jest to zestaw z firmy OcCre w skali 1/53. Zamierzam relacjonować postępy moich wypocin, oraz nie ukrywam, że liczę na pomoc Wspaniałych Modelarzy Kogi (Wasze modele naprawdę zapierają dech w piersiach!). Oczywiście jestem nastawiony na każde uwagi z waszej strony, czy to pozytywne czy negatywne.

W kwestii "forum" jestem zupełnie zielony, więc proszę o wyrozumiałość jeśli będę popełniał jakieś błędy:) Myślę, że będzie się nam razem miło współpracowało!
Pozdrawiam Wszystkich