Witam wszystkich!

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pawczo

Witam wszystkich!

Post autor: Pawczo »

Witam serdecznie,
nazywam się Paweł mam 20 lat, modelarstwo interesuje mnie już od dłuższego czasu w szczególności modele szkutnicze. Niestety jeszcze nigdy żadnego nie zbudowałem, więc w tej dziedzinie jestem zupełnie amatorem.. Natomiast zmajstrowałem kilka modeli domków na różne konkursy (dlaczego domki...? ponieważ chodziłem do Budowlanki). Interesuje mnie również Snycerstwo, w którym próbuje własnych sił, oraz wiele rzeczy związanych z drewnem.

Od kilku lat co jakiś czas przeglądałem to forum, co mnie bardzo inspirowało i motywowało do spróbowania własnych sił w zbudowaniu drewnianego modelu, no i stało się! Jakiś czas temu zakupiłem: Kliper Dos Amigos, jest to zestaw z firmy OcCre w skali 1/53. Zamierzam relacjonować postępy moich wypocin, oraz nie ukrywam, że liczę na pomoc Wspaniałych Modelarzy Kogi (Wasze modele naprawdę zapierają dech w piersiach!). Oczywiście jestem nastawiony na każde uwagi z waszej strony, czy to pozytywne czy negatywne.:)

W kwestii "forum" jestem zupełnie zielony, więc proszę o wyrozumiałość jeśli będę popełniał jakieś błędy:) Myślę, że będzie się nam razem miło współpracowało!

Pozdrawiam Wszystkich :)
Awatar użytkownika
jeskom

Re: Witam wszystkich!

Post autor: jeskom »

Witaj w naszych progach. Na początek zadam ci pytanie: czy nie myślaleś zbudować najpierw dżonki? Wiele osób na tym forum rozpoczynało modelarstwo od skąplikowanych modeli nawet jeżeli są jak puzzle z zestawów, lecz niestety się nie doczekaliśmy nigdy zakończenia relacji.

Poza tym model który wybrałeś prezentuje się ładnie i szkoda by było na początku go "spartaczyć".

Zastanów się nad tym. Dżonkę zbudujesz w 2-3mies. a i doświadczenia nabierzesz.
Awatar użytkownika
Pawczo

Re: Witam wszystkich!

Post autor: Pawczo »

Witaj!
Tak oczywiście, zastanawiałem się nad Dżonką lecz niestety ona nie przypadła mi do gustu, a trudno byłoby budować coś, co w efekcie końcowym nie będzie mi się podobało. Oczywiście początkowo marzyłem o budowie bardziej skomplikowanych modeli np. HMS Victory, lecz na szczęście nie dałem się ponieść emocjom:) Myślę, że nadejdzie na nie czas, na początek wybrałem więc Dos Amigos.

Maćku wielkie dzięki za radę i muszę przyznać, że przeglądałem Twoją relację z budowy Jachtu, jestem pełen podziwu dla Ciebie zwłaszcza, że to Twój pierwszy model:)
ODPOWIEDZ