Ale ja tu nie o rzece chcę pisać, tylko coś o sobie. Modelarstwo od czasu do czasu praktykuję. Początkowo był to oczywiście Mały Modelarz, potem fascynacja Schier'em (modele lotnicze), lecz z uwagi na ówczesny stan zaopatrzenia sklepów centralnej składnicy harcerskiej i brak dostępnego (taniego) sprzętu do latania RC, zmieniłem profil na szkutniczy ze szczególnym uwzględnieniem żaglowców. W swoim życiu popełniłem z MM: Victory, Dat młodzieży, potem z jakiegoś wydawnictwa: Wazę. Modele te przepadły w mrokach dziejów przy różnych przeprowadzkach. W późniejszych czasach na rynku pokazało się wydawnictwo, którego imienia na forum lotniczym nie wolno wymawiać

Zdjęcie gdzieś w poście. Przepraszam za tło.
W magazynach stoczniowych: Święta Trójca, Victory, Władca Mórz z DA i Czarna Perła z Hachette. Ale przeglądając forum Koga, krytycznie oceniłem swoje umiejętności i postanowiłem zacząć od podstaw, czyli założenia profilu na Kodze

Pozdrawiam wszystkich pasjonatów modelarstwa.
Janusz, vel. Benio13

PS. Widziałem w wielu postach odwołanie do sklepiku Kogi, ale nie mogę go znaleźć. Czy sklepik uległ likwidacji?