Witam
Mam na imię Zdzisław (l64), mieszkam w miejscowości Andrespol graniczącą z m. Łódź. Po wielu latach podglądania Waszych wspaniałych prac, postanowiłem się zarejestrować wierząc że wasze doświadczenie i wiedza pozwolą mi jeszcze lepiej budować modele.
Z modelarstwem spotkałem się jeszcze w szkolnej modelarni LOK-u, budowaliśmy głównie modele pływające. Tak jak większość zaczynałem od Bałtyka, był Tobruk, ORP Orkan i największy Vittorio Veneto 1:100.
Zabawa w modelarstwo i udział w licznych krajowych zawodach różnego szczebla trwały do roku 1990. Później długa przerwa. Aż znajomy pokazał mi wasze forum i wszystko wróciło.
Byłem sumiennym podglądaczem przez wiele lat. Zbudowałem w tym okresie Dźonkę, HMS Beagle, Vasa i ostatni Ingermanland. Modele żaglowe mają niewątpliwie swój urok, ale doszedłem do wniosku że czas ucieka, wnuczek rośnie 4,5l. żeby wspólnie z nim spędzać więcej czasu a zarazem go zarazić pasją, muszę już zabrać się za budowę czegoś pływającego.
Aktualnie jestem na etapie budowy ORP Orzeł 1:70 oraz ORP Metalowiec 1:70. Relacje z budowy obydwu modeli pływających w najbliższym czasie rozpocznę w nowym wątku. Zdjęcia modeli już wykonanych umieszczę poniżej.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Zdzisław M.
Witam wszystkich serdecznie
- ZdzislawM.
Witam wszystkich serdecznie
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Do następnego wpisu :)
Zdzisław
Do następnego wpisu :)
- rychenko
Re: Witam wszystkich serdecznie
Witaj , na modelarstwo nigdy nie jest zbyt późno i fajnie ze pomimo tak długiej przerwy zainspirowany Naszym Forum na nowo zacząłeś się bawić budową modeli , Twoimi modelami już zrobionymi nie powstydził by się nie jeden i myślę ze ty od Nas ale i my od Ciebie możemy się wiele nauczyć . mam nadzieje ze będziesz się dobrze czuł na Kodze .
Pozdrawiam Ryszard
- Slawek Kromer
Witaj na pokładzie
fajnie że zdecydowałeś się
fajnie że zdecydowałeś się
- mirek
Bardzo sie ciesze ,że wreszcie sie zdecydowałeś
Pozdrawiam Mirek Rybus