Witajcie Szkutnicy

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
Awatar użytkownika
mirek

Re: Witajcie Szkutnicy

Post autor: mirek »

Grzegorz Kotwiński napisał:
Jeszcze małe pytanko: Czy z zaglami były jakies problemy, ze ich nie ma?
Dziekuje z góry.

Tak istotnie z żaglami mialem problemy , brak odpowiedniego materialu :( na żagle Co do planow to napisz na PW i jakoś się skontaktujemy , przecież tak blisko siebie mieszkamy :)
Pozdrawiam Mirek Rybus
Steppenwolf

Post autor: Steppenwolf »

Wypadało by się przedstawić :laugh:Jestem dość młodym człowiekiem i mierząc waszą miarą to ja ledwo raczkuję w modelarstwie a o szkutnictwie nawet nie wspomne ;) No ale zawsze trzeba kiedyś zacząć. :laugh: Narazie raczej skłaniam się do zaczęcia od modelu z zestawu bo o robieniu go od podstaw to jak na razie mogę pomażyc,za wysokie progi :( no ale dość pisania było by tego :laugh: pozdrawiam
Pozdrawiam Szanowne Towarzystwo Pozytywnie Zakr
Awatar użytkownika
krzychkam
Lokalizacja: {"name":"Bia\u0142ystok","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: krzychkam »

Witaj Steppenwolf :laugh: :laugh: :laugh:
Dziś tu bardzo pusto bo większość siedzi w Łodzi na Festiwalu - więc pozwól że ja Cię powitam.
Wiadomościami i umiejętnościami za bardzo się nie przejmuj - nie Ty jeden jesteś początkujący.
Ja chociaż już nie młodzieniec również raczkuję ;) - najważniejsze to nie stac w miejscu.
Koledzy pomogą - wciągniemy się, podszkolimy i też będziemy mieli swoje stocznie, w których powstaną nieliche łódeczki.
Głowa do róry :laugh:
Awatar użytkownika
banderas

Post autor: banderas »

Witaj Steppenwolf.Mylisz się mówiąc że o robieniu od podstaw modelu możesz pomażyć bo ja też tak myślałem i do tej pory kleiłem w plastiku i papierze ale tu dzięki kolegom z forum zobaczyłem że to wcale nie jest takie trudne tylko wymaga cierpliwości i wytrwałości no i przedewszystkim słuchania się kolegów.Myślę że przy modelu K&M każdy da sobie radę tym bardziej że jest tu obecnych mnóstwo ludzi którzy chętnie Ci dopomogą ale i nie oszczędzą słów krytyki jeśli będziesz coś robił źle no ale jak tu nie przeżyć twarda marynarska szkoła POZDRAWIAM
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
Awatar użytkownika
majster
Lokalizacja: {"name":"Stanis\u0142aw\u00f3w","desc":"Stanis\u0142aw\u00f3w,gmina Stare Babice,powiat warszawski zachodni,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2801003","lng":"20.749

Post autor: majster »

Witam wszystkich użytkowników KOGI. Na forum jestem nowy,choć na stronie bywam od wiosny.Z modelarstwem miałem przygodę w końcu lat 50-tych i do połowy lat 60-tych(Mały modelarz).Potem długoooo nic.Teraz jestem na rencie i mam zamiar budować razem z wami K&M.Czytam pilnie wszystko na forum i myślę że przy waszej pomocy dam sobie radę.A chcę nadmienić że jestem bardziej zielony od szczawiu w tym temacie.Narazie mam przygotowane miejsce do budowy,zyczynam budować stocznię, zbierać resztę mateiałów oraz narzędzi. POZDRAWIAM WSZSTKICH ZAKRĘCONYCH
60+2;iK&M już w porcie
Steppenwolf

Witaj majster :laugh:
Steppenwolf

Widzę że nasze grono posiada rozbieżność wiekową łączącą całe pokolenia ;) To bardzo miło wiedzieć że mogę się zaliczać do tego grona :laugh:
Awatar użytkownika
robin

O:Re: Witajcie Szkutnicy

Post autor: robin »

Witam wszystkich Szkutników.
Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
robin

Post autor: robin »

Tez jestem tu nowy i zielony mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona :)
Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
ROBERT

Post autor: ROBERT »

Witaj na pokładzie. Ja na dobry początek dla rozruszania rączek proponuję dżonkę. Model prosty i dość szybko go się wykonuje. Najlepszy na początek. K&M to ładny i bardzo dobrze opisany model przez duet Romek&Zbyszek, ale i inni też dużo pokazali. Na początek pokaż zdjęcia stoczni może masz jakieś ciekawe rozwiązania, a jak nie to koledzy podpowiedzą co należy zmienić. O dobór listewek to już pytaj Mirka, najlepszy fachowiec w tej dziedzinie na tym forum. Materiał jaki Ci poleci to najwyższa półka, ale o tych sprawach to już pewnie wiesz z tego forum. Pokazuj, pytaj, szukaj na forum odpowiedzi na pytania które Cię interesują. Pozdrawiam ROBERT
PS
:woohoo: Nie buduj tak jak ja łódeczki Tomcia Palucha bo to jest za trudny model na początek, a i plany też trudne do zdobycia, trzeba się włamać do NASA. :woohoo:
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
ODPOWIEDZ