PROSZE O POMOC

To co nie pasuje do żadnego z forów
Radzio885

PROSZE O POMOC

Post autor: Radzio885 »

Witam!
Jestem studentem III roku inzynierii materialowej na Politechnice Poznanskiej i mam do zrobienia projekt zwiazany z doborem materialu na brzeszczot do metalu. Musze zdobyc wiadomosci na temat tego na jakie obiazenia jest narazony brzeszczot, w jakich tem moze pracowac itp. przede wszystki jaki tu material dobrac.

Kazda pomoc bedzie mi napewno przydatna.

Z gory dziekuje
Awatar użytkownika
Budrys

O:PROSZE O POMOC

Post autor: Budrys »

Radzio885 napisał:
. . . Jestem studentem III roku inzynierii materialowej na Politechnice Poznanskiej . . . . Musze zdobyc wiadomosci na temat tego na jakie obiazenia jest narazony brzeszczot, w jakich tem moze pracowac itp. przede wszystki jaki tu material dobrac.

Właściwy!
Student III roku wie już gdzie jest biblioteka wydziałowa lub uczelniana! Ja wiedziałem to już na I (pierwszym) roku. Nie wspomnę już o zasadach pisowni! :huh:
Wiadomości należy poszukiwać we właściwym miejscu. Może w podręcznikach, może na forum mechanicznym a może w Wikipedii?
Powodzenia w dalszych studiach!;)
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Radzio885

Budrys napisał:
Radzio885 napisał:
. . . Jestem studentem III roku inzynierii materialowej na Politechnice Poznanskiej . . . . Musze zdobyc wiadomosci na temat tego na jakie obiazenia jest narazony brzeszczot, w jakich tem moze pracowac itp. przede wszystki jaki tu material dobrac.

Właściwy!
Student III roku wie już gdzie jest biblioteka wydziałowa lub uczelniana! Ja wiedziałem to już na I (pierwszym) roku. Nie wspomnę już o zasadach pisowni! :huh:
Wiadomości należy poszukiwać we właściwym miejscu. Może w podręcznikach, może na forum mechanicznym a może w Wikipedii?
Powodzenia w dalszych studiach!;)

Tak sie sklada,ze doskonale wiem gdzie co jest i to nie musialem byc na studiach zeby to wiedziec! problem w tym,ze nigdzie tego nie i w tym jest taki sek! jesli nie moze Pan mi pomoc to trudno,ale z podanych rad nie skorzystam
Awatar użytkownika
wurcelstock

Post autor: wurcelstock »

A szukałeśna stronach producentów?
W końcu ktoś podobne brzeszczoty wytwarza...
Wielu producentów podaje specyfikacje swoich wyrobów - to może być pierwszy trop...
Można napisać e-mail do producenta (nie tylko polskiego), wyłuszczyć sprawę i nawiązać kontakt z inżynierem... Myślę, że pomogą :)

Tomek
Awatar użytkownika
wurcelstock

Post autor: wurcelstock »

Hmmmm.... hmmm...
Tak sobie zacząłem przeglądać internet pod kątem twojego pytania i doszedłem do wniosku,
że wiesz, że dzwonią ale nie wiesz gdzie.... (bez obrazy;) ).
Bo czy przypadkiem nie chodziło Ci o portal HOGA.PL ? :P
Poniżej link...
http://katalog.hoga.pl/kategoria.asp?link=Nauka_i_technika:Metalurgia
Myślę, że tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania...

Z wyrazami życzliwości
Tomek
Awatar użytkownika
stefan

Post autor: stefan »

A ja mam dziwne wrażenie że koleś (powinienem raczej napisać...pacan) jaja se robi a wy ... dajecie się wciągnąć...
Nie uwierzę że student, do tego III roku, nie potrafi skorzystać z netu...
Jeśli tacy inżynierowie mają być przyszłością tego kraju to...ech...

Miałem nic nie mówić ale... jak długo do ciężkiej cholery MODERATORZY pozwolą robić z forum MODELARSKIEGO jakiś jarmark, gdzie byle jaki oszołom pisze co mu się tylko podoba...
Radzio885

stefan napisał:
A ja mam dziwne wrażenie że koleś (powinienem raczej napisać...pacan) jaja se robi a wy ... dajecie się wciągnąć...
Nie uwierzę że student, do tego III roku, nie potrafi skorzystać z netu...
Jeśli tacy inżynierowie mają być przyszłością tego kraju to...ech...

Miałem nic nie mówić ale... jak długo do ciężkiej cholery MODERATORZY pozwolą robić z forum MODELARSKIEGO jakiś jarmark, gdzie byle jaki oszołom pisze co mu się tylko podoba...

Widze, ze ma Pan ogromne braki jesli chodzi o kulture osobista. Znalazlem jakies materialy ale to nie wystarcza bo nie wszystko mozna znalezc w internecie... take prosze sie zachowywyac i nie uzywac slow typu "paca'! bo nim nie jestem. A jesli ktos takich okreslen uzywa to moze sam nim jest?!
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

Kolega wie że modelarze posiadają dużą wiedze techniczną i na temat obróbki metali też. W końcu wykonujemy samodzielnie odlewy dział, kotwic itp. ale wybacz kolego "RADZIO885" brzeszczoty to kupujemy. Więc raczej nie tu trafiłeś. I też odnosze wrażenie że sobie z nas lekkie jaja robisz. Są typowe fora techniczne gdzie naprawde można się wiele dowiedzieć. A czy Stefan ma braki w kulturze osobistej, raczej nie on taki jest i tyle.
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
Kon_Bar

Post autor: Kon_Bar »

Pozwolę sobie na mały off-topic, ale wątek jest tak mało wartościowy, że mu to nie zaszkodzi ;)

Jestem na Kodze dopiero kwartał i początkowo nie do końca "czułem" to forum. W relacjach cisza (czytaj: nikt nic nie komentuje, ludzie prowadzą bardziej dzienniki budowy niż (jak na innych forach) toczą burzliwe dyskusje o tym czy dobrze oszlifowali belkę czy też aparat przekłamuje). Z czasem jednak zaczęło mi to odpowiadać. Ludzie piszą jak mają coś do powiedzenia na temat a jak nie to cieszą oczy pracami innych :woohoo:

Już po kwartale obecności na Kodze mnie samego zaczynają denerwować tak absurdalne wątki jak ten. Pytanie "studenta" o materiał na brzeszczoty na forum modelarskim to tak jak prośba o pomoc w projekcie ciśnieniowego odlewu łyżki stołowej na forum kulinarnym. MOŻE zdarzyć się, że ktoś będzie coś wiedział o tym temacie, jednak LEPIEJ jest popytać na forum o tematyce bardziej przystającej do pytania. "Student" pewnie będzie się upierał, że "może jednakowoż się zdarzyć..." ale...

Chciałbym tu tez wspomnieć, że mimo iż stefan nie jawił (i nie jawi :lol: ) mi się jako "gołąbek pokoju" :evil: to jeżeli będę na zlocie Kogi i spotkam go tam osobiście, to postaram się wydać fortunę na Żubry dla niego, aby miał siłę cały następny rok nękać potomstwo Neostrady na tym forum :whistle:

-- EDIT --
Widzę, że Zbyszek w międzyczasie napisał podobny w brzmieniu post, ale niech i mój zostanie ;)
Awatar użytkownika
Budrys

Post autor: Budrys »

Zbyszek napisał:
A czy Stefan ma braki w kulturze osobistej, raczej nie on taki jest i tyle.

A mnie się wydaje, że Stefan wyraził po prostu w bezpośredniej formie to co większość myśli. "Prac domowych" na studiach nie odrabia się na przypadkowych forach, jednocześnie treścią i formą dyskredytując pytanie (chociaż może obecnie już TAK)!
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
"Where there is a will there is a way"
ODPOWIEDZ