Drewniana Dżonka
- Psyduck
Re: Drewniana Dżonka
susanoo... nie spiesz sie z tym projektem. Plany dzonki pirackiej w komplecie powinienem miec jeszcze przed koncem lutego. Wygladaja ludzaco podobnie do tych z ktorych Ty korzystasz i widzac czesc skanow sa to plany konstrukcyjne krok po kroku. W kazym razie jesli do mnie dotra a predzej czy pozniej powinny napewno sie podziele z Toba nimi.
- Załączniki
-
- junkplan1.JPG (24.95 KiB) Przejrzano 4485 razy
www.george-psyduck.blogspot.com
- grzegorz75
Witaj Susanoo . Koledzy proponowali , byś jednak zaczął od żonki kogowej . Nie mylą się moim skromnym zdaniem , ale widać , przekonać się nie dasz . Użyłeś choć przy montażu jakiejkolwiek najprostszej "stoczni" ? Mam obawy , że nie .... Cóż , zobaczymy co z tego Ci wyjdzie . Oby nie samo z siebie . I nie chodzi mi tu , o to czy plany są dokładne czy nie , tylko o Twoje doświadczenie w kształtowaniu modelarskiej materii . Ten kadłub trzeba będzie poszyć rozumiem jakimiś listewkami , a i sam model wbrew pozorom nie jest taki prosty . Kogowa żonka w sam raz na rozgrzewkę . Zrobisz jak zechcesz , ale pamiętaj , że pierwszym który powie "a nie mówiłem " tylko w bardziej dosadny sposób, będę ja , kiedy Ci nie wyjdzie
Scenariusza , jakim zakończy się ten projekt , na razie pisać nie będę ....
Druga sprawa . Bardzo konstruktywna krytyka . Mistrzem fotografii nie jestem i nie mam zielonego pojęcia , o wszelkich sztuczkach i mykach , ale każdy przeciętny człowiek jest w stanie zrobić normalne zdjęcie przy pomocy współczesnego aparatu . Kup kawałek "niebowego" kartonu , albo choć narządź jakiekolwiek jednobarwne tło do zdjęć . Tymczasem mamy firanki z jakimś bajzlem i blat stołu , w którym majaczy sklejkowy szkielet .... Pokazujesz ( będziesz pokazywał ) swoją pracę szerokiemu gronu widzów , a fotografowanie przy okazji modelu dywanów , cerat ,wykwintnych firan , doniczek kwiatów na parapetach kuchennych z chlebakami obok itp itd jest delikatnie powiem słabe . Czasem sobie człowiek strzeli na szybko jakąś fotkę "wprost ze stołu" , ale warto się przyłożyć odrobinkę , żeby zdjęcia wyglądały ciekawie , a i pewność mieć będziesz , że nie spotkasz się z moimi szyderstwami na ten temat.
... Ale byłem przemiły
Czuję się jakoś "nieswojo" 

Druga sprawa . Bardzo konstruktywna krytyka . Mistrzem fotografii nie jestem i nie mam zielonego pojęcia , o wszelkich sztuczkach i mykach , ale każdy przeciętny człowiek jest w stanie zrobić normalne zdjęcie przy pomocy współczesnego aparatu . Kup kawałek "niebowego" kartonu , albo choć narządź jakiekolwiek jednobarwne tło do zdjęć . Tymczasem mamy firanki z jakimś bajzlem i blat stołu , w którym majaczy sklejkowy szkielet .... Pokazujesz ( będziesz pokazywał ) swoją pracę szerokiemu gronu widzów , a fotografowanie przy okazji modelu dywanów , cerat ,wykwintnych firan , doniczek kwiatów na parapetach kuchennych z chlebakami obok itp itd jest delikatnie powiem słabe . Czasem sobie człowiek strzeli na szybko jakąś fotkę "wprost ze stołu" , ale warto się przyłożyć odrobinkę , żeby zdjęcia wyglądały ciekawie , a i pewność mieć będziesz , że nie spotkasz się z moimi szyderstwami na ten temat.
... Ale byłem przemiły

Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 16:52 przez grzegorz75, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.iik.suzuki.pl/
- Tomasz_D
Pod powyższymi opiniami Grzegorza podpisuję się oburącz. Ze swojej strony dodam, że wieloletnie obserwacje i uczestnictwo w internetowych forach modelarskich udowodniło że w 99,9% przypadków sposób zaprezentowania swojej pracy jest wprost proporcjonalny do jej jakości. To co widzę powyżej potwierdza tylko moją teorię.
Mimo wszystko sukcesów jednak życzę.
Mimo wszystko sukcesów jednak życzę.
- susanoo
Za krytyczne uwagi dotyczące zdjęć dziękuję(straszydła zaraz usunę) i postaram się aby moje zdjęcia prezentowały lepszą jakość i były przyjemniejsze w odbiorze.
Fakt stoczni nie posiadam...w ferworze tworzenia umknął mi ten "szczegół", także zanim zabiorę się do dalszych prac zbuduję ją
Mam nadzieję, że nie będziesz miał okazji to powiedzenia tego
Fakt stoczni nie posiadam...w ferworze tworzenia umknął mi ten "szczegół", także zanim zabiorę się do dalszych prac zbuduję ją
grzegorz75 pisze: ale pamiętaj , że pierwszym który powie "a nie mówiłem " tylko w bardziej dosadny sposób, będę ja , kiedy Ci nie wyjdzie
Mam nadzieję, że nie będziesz miał okazji to powiedzenia tego

Pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
- bartes123
jakbyś jeszcze avatara zmienił, bo straszy to już byłoby cacy kompletnie 

- susanoo
Mam nadzieję, że już nic nie straszy 
Zapomniałem wcześniej napisać, że jeszcze nie kleiłem elementów
(pewnie stąd uwaga Grzegorza odnośnie stoczni)

Zapomniałem wcześniej napisać, że jeszcze nie kleiłem elementów

Pozdrawiam
Mariusz
Mariusz