Witam !!
Korzystając z ostatniego wolnego dnia trzeba było coś tam jescze ruszyć.
Zastanawiam się tylko czy kołki na zewnętrzne poszycie lepsze będą jasne czy ciemne ???
Jak koledzy myślą ??
Pozdrawiam robert82
Pozdrawiam robert82 ........................................................ W stoczni: DŻONKA USS CONSTITUTION CROSS SECTION 2X12 POUND USS ESSEX
Jasne czy ciemne... Jeśli chcesz aby model był zgodny z oryginałem to zacznij od tego jaki kolor będzie
miała burta... Kołki z reguły są o ton - dwa ciemniejsze niż deski poszycia. w wielu relacjach przewijał się
ten temat... możesz je zrobić dużo ciemniejsze i też będzie fajnie wyglądać. Decyzja należy do CiebieB)
możesz nawet zastosować gwoździe z drutu mosiężnego i również to efektownie będzie wyglądać;)
Pokład i burta zewnętrzna zakołkowane . ( burta zewnętrzna wykałaczki moczone w dębowej bejcy , a pokład naturalna wykałaczka) W dwóch miejscach tzn. burta i pokład nałożony na kawałeczek lakier chyba nie najgorzeej.
Pozdrawiam robert82
Pozdrawiam robert82 ........................................................ W stoczni: DŻONKA USS CONSTITUTION CROSS SECTION 2X12 POUND USS ESSEX
Witam !!
Korzystając z okazji :P :P mam do szanownych kolegów pytanie. Jeśli ktoś byłby chętny mi odpowiedzieć to dziękuję. !!
A więc moje pytanie brzmi , co to za otwór w poszyciu i do czego służył. Załączam zdjęcie widoku z zewnątrz i wewnątrz.
Pozdrawiam robert82
Dziękuję ! Kon_Bar za zainteresowanie i odpowiedz na moje pytanie !!:P
Prace powolutku , ale stale . Kilka listewek na zewnętrznej stronie wykonanych z deseczek lipy . Pobawiłem się trochę nożem i papierem ściernym i wyszło coś takiego ! ;) ;)
Pozdrawiam robert82
Witam !!
Przyszedł czas na schodki (oczywiście z lipy , według przepisu z przekroju const...). Czarne listwy jesionowe i górna listwa również lipa z namalowanym pasem. Zewnętzrne poszycie polakierowaniu.
Jak zdejmę dociski to wrzucę jeszcze foto całości.
Pozdrawiam robert82