Cześć
Jesteś zbyt skromny "Wielki Elektroniku". Budujesz piękny model. Nie pękaj.
Trzymam kciuki i życzę powodzenia
Bartek
Bluenose II od AL
- Bartek_W
- Kazek
Re: Bluenose II od AL
Witaj model piekniutki a i tempo masz niezłe tylko pogratulowac wykonania, a olinowanie co ma nie wyjść jak bedziesz robił z takim podejsciem jak do kadłuba to wyjdzie ale ja to myslę że ty sie tak droczysz i pieścisz
a za kilka dni pokażesz zamontowane lineczki.

Pozdrawiam Kazik 

- prabut
Witam
Dzięki za miłe słowa wsparcia. Na wszelki wypadek zamawiam trochę dodatkowych linek i do trzech razy będę próbował.
Pozdrawiam Sławek
Dzięki za miłe słowa wsparcia. Na wszelki wypadek zamawiam trochę dodatkowych linek i do trzech razy będę próbował.
Pozdrawiam Sławek
- prabut
Witam wszystkich.
Miałem trochę przerwy w pracach, ale maszty postawiłem, zrobione są bomy i gafle.
Teraz czas chwycić tego byka (olinowanie) za rogi. Mam trochę obaw czy nie poplączę tych linek. W tym modelu instrukcja jest tylko obrazkowa, a olinowanie pokazane jest bardzo nieprzejrzyście. Będę posiłkował się zdjęciami oryginału i wydawnictwami na temat olinowania szkunerów.
Gdy coś skopię to piszcie.
Pozdrawiam Sławewk
Bomy są tylko położone
Miałem trochę przerwy w pracach, ale maszty postawiłem, zrobione są bomy i gafle.
Teraz czas chwycić tego byka (olinowanie) za rogi. Mam trochę obaw czy nie poplączę tych linek. W tym modelu instrukcja jest tylko obrazkowa, a olinowanie pokazane jest bardzo nieprzejrzyście. Będę posiłkował się zdjęciami oryginału i wydawnictwami na temat olinowania szkunerów.
Gdy coś skopię to piszcie.
Pozdrawiam Sławewk
Bomy są tylko położone
- prabut
Witam.
Uffff. Olinowanie stałe zostało zrobione. Nie bardzo podoba mi się ono, ale nie będę robił nowego, ponieważ od początku traktuję ten model jako treningowy i jako taki spełnił swoje zadanie. Zrobiłem kilka błędów, wypróbowałem różne sposoby wykonywania olinowania i tych błędów nie popełnię już w następnym modelu.
Nie robiłem dużych zbliżeń ponieważ w towarzystwie tak znakomitych modelarzy wstyd byłoby mi pokazywać tą mizerię.
Uffff. Olinowanie stałe zostało zrobione. Nie bardzo podoba mi się ono, ale nie będę robił nowego, ponieważ od początku traktuję ten model jako treningowy i jako taki spełnił swoje zadanie. Zrobiłem kilka błędów, wypróbowałem różne sposoby wykonywania olinowania i tych błędów nie popełnię już w następnym modelu.
Nie robiłem dużych zbliżeń ponieważ w towarzystwie tak znakomitych modelarzy wstyd byłoby mi pokazywać tą mizerię.
- prabut
Witam
Na próbę powiesiłem żagle, aby zobaczyć jak to wszystko pasuje. Konieczne będą małe poprawki.
Pozdrawiam Sławek
Na próbę powiesiłem żagle, aby zobaczyć jak to wszystko pasuje. Konieczne będą małe poprawki.
Pozdrawiam Sławek
- prabut
Witam.
Wydawało mi się, że będę miał teraz dużo czasu, ale mam go mniej niż poprzednio. Mimo wszystko udało mi się skończyć model.
Jest jaki jest ale jest a wnuk gdy go dostanie to będzie się bardzo cieszył.
Budowałem go tylko z części będących w zestawie (z wyjątkiem tych które musiałem dorobić) i dokładnie w/g instrukcji.Teraz wiem że następnego tak nie będę budował. Następny model będzie budowany w/g planu i z innym nastawieniem do niego.
Pozdrawiam Sławek
Wydawało mi się, że będę miał teraz dużo czasu, ale mam go mniej niż poprzednio. Mimo wszystko udało mi się skończyć model.
Jest jaki jest ale jest a wnuk gdy go dostanie to będzie się bardzo cieszył.
Budowałem go tylko z części będących w zestawie (z wyjątkiem tych które musiałem dorobić) i dokładnie w/g instrukcji.Teraz wiem że następnego tak nie będę budował. Następny model będzie budowany w/g planu i z innym nastawieniem do niego.
Pozdrawiam Sławek
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Gratulacje Sławek.
Relacja krótka i treściwa, a model wykonany poprawnie i do końca.
Relacja krótka i treściwa, a model wykonany poprawnie i do końca.
- stefan
RomekS pisze: a model wykonany poprawnie
Raczej nie...
- PanLipazMiodem
A mnie tam się ten jacht podoba, chociaż nie lubię zestawów (kojarzą mi się one z okrętopodobnymi wytworami odpustowymi - bez obrazy oczywiście, to jest tylko moje subiektywne zdanie
)
Ale przynajmniej budowa konsekwentnie i sprawnie przeprowadzona do końca.
Gratuluję ukończenia i czekam na następną relację (z budowy czego to będzie relacja? bo zapomniałem
)
Pozdrawiam
Przemek

Ale przynajmniej budowa konsekwentnie i sprawnie przeprowadzona do końca.
Gratuluję ukończenia i czekam na następną relację (z budowy czego to będzie relacja? bo zapomniałem

Pozdrawiam
Przemek