Pierwszy model z drewna
- krystiano007
Re: Pierwszy model z drewna
Witaj. Jak Ci mówią zrób DŻONKĘ, to zrób to badziewie, żeby pokazać, że potrafisz z palcem w d.. zrobić takie szkaradztwo, które Ci się nie podoba. Pokaż wszystkim niedowiarkom że potrafisz zrobić TAKĄ dżonkę w kilka dni i potem spokojnie zakładaj relację z wybranego modelu.Ja to swoją DŻONECZKĘ robię już ponad dwa miesiące. Ale ja to amator i w dodatku niekumaty w temacie modelarstwa. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 22:24 przez krystiano007, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dżonkę zrobię, jak zdrowie pozwoli to może zacznę w następnym tygodniu bo zdaje się grype złapałem...co do moich skończonych modeli, wszystkie malowane aerografem ( h&s ultra ), z zabiegami typu wash i preshading. Jutro jak będzie jasno z chęcią zrobię kilka zdjęć 

Pozdrawiam Daniel
Technikum TZN Mechanik Lotniczy klasa 1
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Czesio55 pisze:Dżonkę zrobię, jak zdrowie pozwoli to może zacznę w następnym tygodniu bo zdaje się grype złapałem...co do moich skończonych modeli, wszystkie malowane aerografem ( h&s ultra ), z zabiegami typu wash i preshading. Jutro jak będzie jasno z chęcią zrobię kilka zdjęć
Cesiu - Ty masz 16 lat (chciałem Ci przypomnieć). Ja mam tyle samo tylko odwrotnie.
W Twoim wieku zdrowia o pozwolenie na cokolwiek nie pytamy.
W Twoim wieku, chcemy coś zrobić i to robimy niezależnie czy to pójście na narty
z krótkim rękawkiem, czy to budowa dżonki, czy pięciokilometrowy spacer
po śniegu z dziewczyną, którą akurat zawinęliśmy w naszą kurtkę.
I w dodatku niezależnie od relacji temperatur otoczenia i delikwenta.
W każdym razie tak było w latach sześdziesiątych i siedemdzesiątych ubiegłego wieku.
A na zdjęcia czekam podgryzając popcorn od sąsiada (też czekającego, może na autobus).
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S.
Koledzy Ci naprawdę :
a) Dobrze życzą
b) Dobrze radzą
-
Trochę fotek, jak na moje umiejętności i wiek aparatu wyszło całkiem ok :

I trochę z innej beczki, model śmigłowca robiony na konkurs npwm (3 nagrody
). Model to Mi-24 w 1:72 (ok. 15cm). Bardzo dużo dorobiłem sam, turbinę apu (ta komora z wirnikiem), okablowanie, komorę klimatyzacji, metalową rurkę stabilizatora na dziobie, karabin, modyfikacje z wersji W na D oraz cały osprzęt naziemny wliczając w to rakiety.

Coby nie spamować, dla zainteresowanych kilka fotek : 1 2 3 oraz niedokończony F-16 1:48 : 1 2 3 4

I trochę z innej beczki, model śmigłowca robiony na konkurs npwm (3 nagrody

Coby nie spamować, dla zainteresowanych kilka fotek : 1 2 3 oraz niedokończony F-16 1:48 : 1 2 3 4
Pozdrawiam Daniel
- PanLipazMiodem
Eleganckie plajsticzki, bardzo mnie się podobują.
A teraz drukuj plany dżonki i zaczynaj przygodę z kartonem, fornirem i drewienkiem.
Myślę, że jeśli w dżonkę włożysz tyle starania co w te modele plastikowe to następny "drewniak" będzie rewelacyjny.
Powodzenia przy budowie.
Pozdrawiam
Przemek
A teraz drukuj plany dżonki i zaczynaj przygodę z kartonem, fornirem i drewienkiem.
Myślę, że jeśli w dżonkę włożysz tyle starania co w te modele plastikowe to następny "drewniak" będzie rewelacyjny.
Powodzenia przy budowie.
Pozdrawiam
Przemek
-
Dziękuję bardzo ! Za dżonke zabiorę się jak tylko dorwę tekturkę.
Problem w tym że do najbliższego modelarskiego mam jakieś 15km, mijam dwa codziennie w drodze do szkoły, choroba mnie wzięła i siedzę sobie w domu bez możliwości pozyskania budulca
Andrzej1 pisze:Czesiu - Ty masz 16 lat (chciałem Ci przypomnieć). Ja mam tyle samo tylko odwrotnie.
Problem w tym że do najbliższego modelarskiego mam jakieś 15km, mijam dwa codziennie w drodze do szkoły, choroba mnie wzięła i siedzę sobie w domu bez możliwości pozyskania budulca

Pozdrawiam Daniel
- Andrzej1
Czesio55 pisze:Dziękuję bardzo ! Za dżonke zabiorę się jak tylko dorwę tekturkę.Andrzej1 pisze:Czesiu - Ty masz 16 lat (chciałem Ci przypomnieć). Ja mam tyle samo tylko odwrotnie.
Nie żebym zara nalegał ale ...
popatrz tu : viewtopic.php?f=530&t=44767&hilit=D%C5%BConka+ze
Z ukłonami
Andrzej Korycki
-
Dzięki za link, zaraz pójdę do brata coś upolować 

Pozdrawiam Daniel
- Andrzej1
O o a to BARDZO dobrze, bo już zaczynałem szukać wątku o VHS Victory z makulatury i szmat.
Powodzenia na drodze do własnej dżonki.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Powodzenia na drodze do własnej dżonki.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- grzegorz75