O matko malowany.
Moczyłeś lub parowałeś te "deski" żeby się lepiej układały?
Zajrzałeś do innych relacji żeby to zobaczyć?
czarna perła i problemy
- malowany666
Re: czarna perła i problemy
RomekS pisze:Znaczy się od razu kupiłeś wszystkie numery "wydawnictwa działającego na wyobraźnię" za cenę tokarki ?
No nie chce mi się w to wierzyć. No ale nie mnie zaglądać w portfele.
To jaki jest problem ??? ..., opisz dokładniej.
mianowicie:
przykleiłem pierwsze poszycie z desek lipowych, no i teraz muszę przykleić drugie z desek już tych ostatecznych i teraz rodzi się problem czym je przytrzymywać (do modelu) w trakcie klejenia???
a tokarkę mam jak by co:)
- Kazek
- malowany666
Kazek pisze:no to może tokarką przyciśnij ciężka to da radę
myślałem że na tym forum można się dowiedzieć czegoś bez problemów,
przecież mówiłem że jestem nowy i proszę o pomoc
jak byś mnie zapytał o militaria lub poszukiwania z wykrywaczem to bym ci odp na tyle na ile bym umiał a ty tylko podśmiechujki
żenada
- paniol2005
Ile relacji przeczytałeś ?
Chłopie jedna z pierwszych z ukończonych .
viewtopic.php?f=7&t=26364
10 min szukania - takie to trudne .
Chłopie jedna z pierwszych z ukończonych .
viewtopic.php?f=7&t=26364
10 min szukania - takie to trudne .
Pozdrwiam - Tomek
- awas
Można się w dowiedzieć wszystkiego.
Zdjęcie z relacji Kazimierza - Kagry
i link : viewtopic.php?f=7&t=45187&start=30
Staraj się robić dokładniej to co robisz.
Artur
Artur
- Załączniki
-
- DSC00347.JPG (142.83 KiB) Przejrzano 5560 razy
- malowany666
awas pisze:Można się w dowiedzieć wszystkiego.
Artur
staram się ale jest ciężko

-
Też jestem nowy. Na tyle, że to mój pierwszy post. W pełni rozumiem doświadczonych kolegów. Po to zamieszczają obfite relacje z budowy modeli aby inni mogli na tej podstawie nauczyć się budować swoje. Poprzeglądaj je to się znajdziesz co najmniej kilka rozwiązań na swoje pytania. Polecam gorąco, są naprawdę pasjonujące. Zadawanie podstawowych pytań jedynie robi z forum śmietnik.
- ataman
Szanowny Kolego!
Po pierwsze: za wykrywacz to byś ode mnie dostał niezłe opier.. a może i prokuratora. Całe Twoje szczęście, że to nie rejon mojej jurysdykcji.
Po drugie: żenadę to niestety Ty uprawiasz. Coś mi to pachnie niezłymi problemami. Aby tych problemów uniknąć, radzę Ci dobrze, poważnie, bez ironii, bez złośliwości, ale z troski o Twoją dalszą przygodę z modelarstwem: Zapakuj Czarną Perłę w foliowy worek i odłóż ją na najwyższą półkę. A teraz zbuduj dżonkę! Plany masz na Kodze, relacji od metra, jest z czego ściągać, jest co podglądać. A jak już zbudujesz poprawnie, bez błędów dżonkę, będziesz miał wiele odpowiedzi na swoje pytania, wynikające z własnego doświadczenia. I wtedy, jako człowiek myślący, już z pewnym modelarskim doświadczeniem, sam podejmiesz decyzję, czy już czas na Czarną Perłę, czy lepiej jeszcze poćwiczyć na jakimś prostszym modelu.
To, że zestaw jest reklamowany jako prosty, dla laików itd, to zwykły chwyt reklamowy. .. Pamiętaj: nie od razu Kraków zbudowano
Po pierwsze: za wykrywacz to byś ode mnie dostał niezłe opier.. a może i prokuratora. Całe Twoje szczęście, że to nie rejon mojej jurysdykcji.
Po drugie: żenadę to niestety Ty uprawiasz. Coś mi to pachnie niezłymi problemami. Aby tych problemów uniknąć, radzę Ci dobrze, poważnie, bez ironii, bez złośliwości, ale z troski o Twoją dalszą przygodę z modelarstwem: Zapakuj Czarną Perłę w foliowy worek i odłóż ją na najwyższą półkę. A teraz zbuduj dżonkę! Plany masz na Kodze, relacji od metra, jest z czego ściągać, jest co podglądać. A jak już zbudujesz poprawnie, bez błędów dżonkę, będziesz miał wiele odpowiedzi na swoje pytania, wynikające z własnego doświadczenia. I wtedy, jako człowiek myślący, już z pewnym modelarskim doświadczeniem, sam podejmiesz decyzję, czy już czas na Czarną Perłę, czy lepiej jeszcze poćwiczyć na jakimś prostszym modelu.
To, że zestaw jest reklamowany jako prosty, dla laików itd, to zwykły chwyt reklamowy. .. Pamiętaj: nie od razu Kraków zbudowano
Pozdrawiam
- malowany666
ataman pisze:Szanowny Kolego!
do prokuratora już się przyzwyczaiłem, po Poznaniu też chodzę
a co do perły masz racje ale szkoda teraz ją tak zostawić