galeon, okręt

Pierwsze kroki w modelarstwie szkutniczym
ODPOWIEDZ
Jack88

galeon, okręt

Post autor: Jack88 »

Witam wszystkich
Podczas pobytu u wujka spostrzegłem statek i mnie zaintrygował, pozwolił mi go zabrać bo z pewnością wujaszek by go wyrzucił albo leżał by sobie i by o nim zapomniał. Statek jest w moim posiadaniu, niestety jest on zaniedbany, brudny, połamany, pewnych fragmentów brakuje/zgubiły się, ogólnie jest w złym stanie. Chciałbym przywrócić go do stanu w którym bd cieszył oko nie tylko moje, ale również innych.
Jak się pewnie domyślacie jestem laikiem w tym temacie. Czytając to forum zrozumiałem że to nie bd chlebek z masłem i czeka mnie dużo pracy z zapoznaniem się ze słownictwem, literaturą itd. ale chciałbym go wyremontować, odświeżyć i liczę na waszą fachową pomoc.
Nie mam planów tego statku, zapytam jeszcze wujka czy ma jakąś dokumentację, odnośnie wszystkiego poczynając od nazwy statku po wszystko inne :P
Zastanawiałem się czy brnąc w ten temat o odbudowie, czy może pierwsze poćwiczyć od czegoś prostszego? Proszę więc o radę i liczę na waszą wiedzę i doświadczenie ;)
Oto zdjęcia celu mojej wizyty na tym forum :):
Zdjęcia są kiepskiej jakości robione telefonem, jak bd potrzebne lepsze to zrobi.
Załączniki
DSC_0017.jpg
DSC_0018.jpg
DSC_0019.jpg
DSC_0020.jpg
DSC_0020.jpg
DSC_0021.jpg
DSC_0022.jpg
Ta część mnie zaintrygował do czego może służyć
Ta część mnie zaintrygował do czego może służyć
Elementy jakie posiadam
Elementy jakie posiadam
DSC_0027.jpg
Awatar użytkownika
tadheus

Re: galeon, okręt

Post autor: tadheus »

Tak z wyglądu to miał być prawdopodobnie galeon "Wodnik". Plany były wydane w Planach Modelarskich.
Pozdrawiam, Paweł.
ODPOWIEDZ