Witam wszystkich forumowiczów. Od wczoraj tworze ten piękny statek ,szkilet oklejać będe sklejką.Niżej zdjęcia. Jeśli macie jakieś porady to proszę pisać.
Załączniki
szkielet
IMG_20150407_162805 (640x480).jpg (206.17 KiB) Przejrzano 8296 razy
2 warstwowa podłoga.
IMG_20150407_215245 (480x640).jpg (203.76 KiB) Przejrzano 8296 razy
oklejaj czymkolwiek, byle nie zapołkami... Bo Ci wyjdzie koszałek opalek Ale jak listewkami albo fornirem, to na pokład jasny kolor - brzoza, klon, cokolwiek...
Btw. - poszycie też planowałeś wykonać tą szaloną zapałczaną metodą?
Tak i zostałem przestawiony na odpowiednie tory naszczęście bo czym skorupka za młodu namoknie tym na starość trąci =D teraz robić będę z forniru, ale trudno mi g nabyć z powodu tego że nie kupuje przez internet.
matejlipton, przede wszystkim rozpoczynając budowę modelu i umieszczając ją na tym forum musisz mieć nerwy ze stali, a przede wszystkim musisz słuchać rad doświadczonych modelarzy.
A oto pierwsza z nich: Zacznij od modelu zwanego "Dżonka", gdyż z tego co widzę możesz sobie nie poradzić z modelem który właśnie próbujesz zbudować
Dzięki za rady ale jednak przystane na swoim. Na czacie mnie krytykują ale pewnie nie pamiętają swoich pierwszych modeli ale to mnie nie demotywuje =D wkońcu to mój pierwszy projekt.
właśnie że pamiętają. I dlatego dobrze Ci radzą. Chłopie, robisz model statku a nie wiesz jakie poszczególne elementy robisz... To jest trochę przerażające. Dżonka naprawdę wyjdzie Cię taniej. I masz szansę ją skończyć. Bo tego holka? Sorry, no bonus w Twoim przypadku.