Galleon do identyfikacji

Pierwsze kroki w modelarstwie szkutniczym
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krystianszabla

Galleon do identyfikacji

Post autor: krystianszabla »

Witam
Niedawno udało mi się drogą kupna nabyć za niewielka sumę taki oto okręt , szukałem w necie co to właściwie miało być ale nie udało mi się odnalezć . Prosze szanowne grono o pomoc .

ga.JPG

ga2.JPG
Awatar użytkownika
krystianszabla

Re: Galleon do identyfikacji

Panowie proszę o pomoc . Niestety nie mogę teraz zrobić zdjęcia galionu może to by pomogło |3 facetów w koronach |
Awatar użytkownika
taganc

Post autor: taganc »

Witaj,
Kolego nikt Ci nie odpisuje, bo prawdopodobnie ta jednostka to jest wytwór czyjejś fantazji. Ktoś naoglądał się różnych jednostek i na ich wzór stworzył czystą ,,cepelię".
Aczkolwiek mogę się mylić bo nie jestem znawcą żaglowców.
Pozdrawiam Tadeusz
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

taganc pisze:... Ktoś naoglądał się różnych jednostek i na ich wzór stworzył czystą ,,cepelię"...

Tak, Tadek ma rację. Ciężko Ci będzie z tego zrobić replikę jednostki która służyła za wzór. Twoja jednostka, to próba budowy SOVERINGN OF THE SEA. W sieci znajdziesz pełno fotek i relacji. Na Kodze też jest :)
Awatar użytkownika
krystianszabla

Dziękuje bardzo za pomoc. Jutro wrzucę kilka lepszych fotek i poproszę byście pomogli mi to jakoś bardziej zbliżyć do czegoś co pływało .Modelu z tego nie zrobię ale tak na ozdobę kredensu
surok1

Post autor: surok1 »

oksal pisze:
taganc pisze:... Ktoś naoglądał się różnych jednostek i na ich wzór stworzył czystą ,,cepelię"...

Tak, Tadek ma rację. Ciężko Ci będzie z tego zrobić replikę jednostki która służyła za wzór. Twoja jednostka, to próba budowy SOVERINGN OF THE SEA. W sieci znajdziesz pełno fotek i relacji. Na Kodze też jest :)

Święte słowa Panie Adamie i zgadzam się z Panem w 99 %
ODPOWIEDZ