Mi się wydaje, że jest to lina do podnoszenia i opuszczania stengi.
https://www.koga.net.pl/forum/7/46652.h ... 959#p83959
Nuestra Senora del Pilar - OcCre 'sferoida
- dali
- sferoida
Re: Nuestra Senora del Pilar - OcCre 'sferoida
Aaa widzisz, no i czegoś się dowiedziałem.
Dzięki bardzo
Dzięki bardzo
pozdrawiam Radek
- oksal
Radek, a tu do liny 419. Co prawda dotyczy Anglika, a nie Hiszpana.
To tak, abyś czasem za wcześnie nie poszedł spać;)
To tak, abyś czasem za wcześnie nie poszedł spać;)
- sferoida
Adamie, linkę 419 to jeszcze rozkminiłem jak mawia młodzież. Pomimo, że poszedłem wcześniej spać 
A tymczasem zbliżamy się do portu. Wyblinki wreszcie powiązałem i jeszcze trochę olinowania stałego, przymocowałem kotwice, a może coś tam więcej. Teraz rozwiązywanie łamigłówki pozostałego olinowania. Muszę przyznać, że Wasze rysunki są "trochę" dokładniejsze

A tymczasem zbliżamy się do portu. Wyblinki wreszcie powiązałem i jeszcze trochę olinowania stałego, przymocowałem kotwice, a może coś tam więcej. Teraz rozwiązywanie łamigłówki pozostałego olinowania. Muszę przyznać, że Wasze rysunki są "trochę" dokładniejsze
pozdrawiam Radek
- sferoida
I po 3 latach w porcie
Operator do kitu, ale poskładane jak umiał. Na kominek się nadaje i ładnie prezentuje. Znowu czegoś się nauczyłem, zgromadziłem trochę książek, rozbudowałem warsztat. Tak za 20 modeli, jak życia i oczu starczy, może będzie lepiej.
Tym egzemplarzem żegnam się z zestawami fabrycznymi. Myślę, że dojrzałem do pracy z planami. Jak będzie przebiegała dalsza część przygody, zobaczymy. Tymczasem zapraszam na ostatnią sesję zdjęciową i życzę smacznego.
---- KONIEC ----
Operator do kitu, ale poskładane jak umiał. Na kominek się nadaje i ładnie prezentuje. Znowu czegoś się nauczyłem, zgromadziłem trochę książek, rozbudowałem warsztat. Tak za 20 modeli, jak życia i oczu starczy, może będzie lepiej.
Tym egzemplarzem żegnam się z zestawami fabrycznymi. Myślę, że dojrzałem do pracy z planami. Jak będzie przebiegała dalsza część przygody, zobaczymy. Tymczasem zapraszam na ostatnią sesję zdjęciową i życzę smacznego.
---- KONIEC ----
pozdrawiam Radek
- mati
- Lokalizacja: {"name":"","desc":"Sosnowiec,G\u00f3rno\u015bl\u0105sko-Zag\u0142\u0119biowska Metropolia,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.2780834&am
Gratuluje 
Model zbudowany bardzo ładnie. Na pewno będzie cieszył oko.
No i powodzenia przy kolejnym

Model zbudowany bardzo ładnie. Na pewno będzie cieszył oko.
No i powodzenia przy kolejnym

The world is yours...
- Siberian
Również gratuluję ukończenia budowy. Model bardzo ładny i na pewno kominek się nie obrazi.
Zdecydowanie jesteś gotowy do pracy z planami.

Zdecydowanie jesteś gotowy do pracy z planami.
Pozdrawiam, Wojtek.
- Emerjan
Model jest kompletny, ładnie się prezentuje, możesz śmiało zaprosić matkę chrzestną na szampana. Gratulacje i powodzenia w następnej realizacji. Janek
- oksal
Radek, przyjmij i moje GRATULACJE. Modele z planów lepiej się buduje niż z zestawów. Zadbaj o dobór dobrego materiału. Cierpliwość masz, talent w rękach masz, zostaje nam tylko czekać na Twój wybór co kolejnego.
EDIT:
Radek, obróć bandery na zwrot pracy żagli
EDIT:
Radek, obróć bandery na zwrot pracy żagli
- sferoida
Dziękuję, dziękuję bardzo.
Na razie pauza do jesieni, teraz ogródek i 2 fucha: czyli letni wynajem. Może potnę materiał, od 2 lat zbieram różności i sezonuję. W zasobach znalazło się trochę gruszki (dla szczególnych celów, bo za mało), brzozy, pojedyncze konary czereśni i śliwy, głogu, czarnego dębu i sporo olchy. Coś z tego ulepię.
Kolekcjonuję
też plany, mam: HMS Wolf z Shipyarda, z Ancre: Salamndrę i La Diligente. Salamandrę z uwagi na stopień trudności zostawiam na koniec, szalenie podoba mi się La Diligente choć kształt kadłuba jest wymagający. Pewnie kolejnym ćwiczebnym będzie Wolf, bo już trochę się zaangażowałem w czytanie planów. Trzymajcie kciuki
Na razie pauza do jesieni, teraz ogródek i 2 fucha: czyli letni wynajem. Może potnę materiał, od 2 lat zbieram różności i sezonuję. W zasobach znalazło się trochę gruszki (dla szczególnych celów, bo za mało), brzozy, pojedyncze konary czereśni i śliwy, głogu, czarnego dębu i sporo olchy. Coś z tego ulepię.
Kolekcjonuję

pozdrawiam Radek