Witam!
Nie reklamuję, ale skoro znalazłem i korzystam to kolegów i koleżanki poinformuję bo dlaczego inni mają nie korzystać:
http://www.allegro.pl/item382876368_dremel_300_orginal_gwarancja_likwidacja.html
Przy okazji, starszych stażem i bardziej doświadczonych kolegów zapytuję czy to urządzenie (oczywiście po dokupieniu osprzętu) starczy na moje modelarskie potrzeby?
Pozdrawiam
Bartes123
Dremelki na Allegro!
- mirek
O:Dremelki na Allegro!
Jest to cenna informacja dla kolegów.
Cena bardzo atrakcyjna.
Jedynie obawiam się czy żywotność będzie zadowalająca.
Takie urządzonko po odpowiednim doposażeniu na 100% będzie przydatne
Cena bardzo atrakcyjna.
Jedynie obawiam się czy żywotność będzie zadowalająca.
Takie urządzonko po odpowiednim doposażeniu na 100% będzie przydatne
Pozdrawiam Mirek Rybus
- bartes123
Witam!
Do sprzedawcy już dzwoniłem - okazuje się że ma kontakty z hurtownią czy coś w tym stylu (jednakże dlaczego używane są one nie wiem). Ilość komentarzy pozytywnych po zakupie tego sprzętu, też nijak się ma do problemu poruszonego przez Ciebie Mirku - sprzedaje te dremele od 7 miesięcy, my natomiast jesteśmy ciekawi czy to podziała te 4-5 lat. Cóż, mam nadzieję że podziała bo zamierzam kupić (na 150 za nówkę to żona by się nie zgodziła, a wydatek 56 złotych zamaskuję jakoś w gąszczu codziennych wydatków :evil:
Natomiast jest to chyba dobra oferta dla początkujących, którzy nie chcą wywalać dużej forsy na nowy sprzęt, a mogą popróbować za małe pieniądze jak wygląda praca takim narzędziem (sam jestem ciekawy!)
Pozdrawiam
Bartes123
Do sprzedawcy już dzwoniłem - okazuje się że ma kontakty z hurtownią czy coś w tym stylu (jednakże dlaczego używane są one nie wiem). Ilość komentarzy pozytywnych po zakupie tego sprzętu, też nijak się ma do problemu poruszonego przez Ciebie Mirku - sprzedaje te dremele od 7 miesięcy, my natomiast jesteśmy ciekawi czy to podziała te 4-5 lat. Cóż, mam nadzieję że podziała bo zamierzam kupić (na 150 za nówkę to żona by się nie zgodziła, a wydatek 56 złotych zamaskuję jakoś w gąszczu codziennych wydatków :evil:
Natomiast jest to chyba dobra oferta dla początkujących, którzy nie chcą wywalać dużej forsy na nowy sprzęt, a mogą popróbować za małe pieniądze jak wygląda praca takim narzędziem (sam jestem ciekawy!)
Pozdrawiam
Bartes123
- antosiek
To jeszcze kolacja przy świecach i dokupujesz to...
http://www.allegro.pl/item378415697_dremel_4486_uchwyt_wiertarski_0_4_3_4mm_multichuck.html
Bardzo przydatne. I mieścisz się w budżecie.
http://www.allegro.pl/item378415697_dremel_4486_uchwyt_wiertarski_0_4_3_4mm_multichuck.html
Bardzo przydatne. I mieścisz się w budżecie.
- Travis22
Cena dremelka jest kusząca , ale pod warunkiem ze dostało sie na gwiazdek albo jakieś walentynki zestaw końcówek dremela i do tego jakieś przystawki albo chociaż rękaw. Jeżeli nie to nie sadze aby to był dobry zakup no chyba ze sięga sie daleko w przyszłość i zakłada że każdy kolejny prezent przez najbliższe parę lat będzie związany z dremelem. Ale to tylko mój punkt widzenia.
W stoczni:
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
- bartes123
Panowie i Panie!
Dremelka zakupiłem, aukcja sprawna, sprzedawca przyjemny. Jest tylko jedna kwestia - niech ktoś kto ma takie cóś w domu i pracuje na nim powie mi jak odkręcić tulejkę - włożyłem wiertło, skręciłem wszystko do kupy, wywierciłem dwie testowe dziury i nie mam pojęcia jak owe wiertło wyciągnąć - potrzebny jakiś kluczyk do odkręcenia czy jak?
Pytam może infantylnie ale sprzęt sprzedawany jest jako golas, z jedną tylko tuleją zaciskową.
Dzięki za każdą pomoc!
Pozdrawiam
Bartes123
Sam odpowiadam na swoje pytanie - po przeczytaniu ściągniętej instrukcji widzę że oryginalny zestaw ma kluczyk, no ale taki zestaw kosztuje około 150 złotych. W deremelku za 56 złotych brak kluczyka przeboleję ;]
Dremelka zakupiłem, aukcja sprawna, sprzedawca przyjemny. Jest tylko jedna kwestia - niech ktoś kto ma takie cóś w domu i pracuje na nim powie mi jak odkręcić tulejkę - włożyłem wiertło, skręciłem wszystko do kupy, wywierciłem dwie testowe dziury i nie mam pojęcia jak owe wiertło wyciągnąć - potrzebny jakiś kluczyk do odkręcenia czy jak?
Pytam może infantylnie ale sprzęt sprzedawany jest jako golas, z jedną tylko tuleją zaciskową.
Dzięki za każdą pomoc!
Pozdrawiam
Bartes123
Sam odpowiadam na swoje pytanie - po przeczytaniu ściągniętej instrukcji widzę że oryginalny zestaw ma kluczyk, no ale taki zestaw kosztuje około 150 złotych. W deremelku za 56 złotych brak kluczyka przeboleję ;]
- antosiek
Jaki kluczyk? Niebieski przycisk na obudowie blokuje wirnik. I spokojnie odkręcasz.
- bartes123
A taki kluczyk:
I dodatkowe pytanie do kolegi - ten przycisk blokuje wirnik, ale czy blokuje go również gdy dremel działa na wyższych obrotach? Czy tylko wyłączony dremel, względnie działający na najniższych obotach. Być może zadaję dziwne pytania, ale chcę się dowiedzieć czy sprzęt działa bo był dosyć tani!
Pozdrawiam
Bartes123

I dodatkowe pytanie do kolegi - ten przycisk blokuje wirnik, ale czy blokuje go również gdy dremel działa na wyższych obrotach? Czy tylko wyłączony dremel, względnie działający na najniższych obotach. Być może zadaję dziwne pytania, ale chcę się dowiedzieć czy sprzęt działa bo był dosyć tani!
Pozdrawiam
Bartes123
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam!
bartes123 napisał:
TEN PRZYCISK służy tylko do blokady wrzeciona w stanie spoczynku podczas wymiany oprzyrządowania. Wciśnięcie go podczas małych lub dużych obrotów spowoduje, że sprzęcik będzie drogi, bo trzeba będzie kupić drugi.
Pozdrawiam i nie radzę robić takich praktyk
"Hadżi"
bartes123 napisał:
TEN PRZYCISK służy tylko do blokady wrzeciona w stanie spoczynku podczas wymiany oprzyrządowania. Wciśnięcie go podczas małych lub dużych obrotów spowoduje, że sprzęcik będzie drogi, bo trzeba będzie kupić drugi.
Pozdrawiam i nie radzę robić takich praktyk
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
- bartes123
Dziękuję!
Znaczy, że moje niezawodne przeczucie okazało się nadal niezawodne!
Czyli z czystym sumieniem stwierdzam, że sprzęt zakupiony od tego sprzedawcy działa i można ze spokojem kupować, jak ktoś chce troszkę przyoszczędzić!
Pozdrawiam
Bartes123
Znaczy, że moje niezawodne przeczucie okazało się nadal niezawodne!
Czyli z czystym sumieniem stwierdzam, że sprzęt zakupiony od tego sprzedawcy działa i można ze spokojem kupować, jak ktoś chce troszkę przyoszczędzić!
Pozdrawiam
Bartes123