Wszystko wyjaśniają zdjęcia .
Wyrzynarka ma obcięty uchwyt żeby zmniejszyć wysokość skrzynki . bardzo ważne aby podtrzymka nożyka była stateczna ( gruba i mocna ) , wykonałem ją z podtrzymki rur wodociągowych z supermarketu . Natomiast główka z ternamitu , tworzywo podobne do teflonu i nylonu .
Po wypróbowanie doszedłem do wniosku ze należy dorobić nożny wyłącznik np. . od lampy .
Joker
Wyrzynarka na odwrót
- muli9
- Lokalizacja: {"name":"Polska Rzesz\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
- Kontakt:
Re: Wyrzynarka na odwrót
Przyznam ze ja tez kombinowalem z wyrzynarka i tez do gory nogami ale zawsze pojawial sie problem ze wyrywalo material z rąk a przy tym mozna stracic paluchy, czy Twoj sprzet jest bezpieczniejszy?
- Joker 2
Tak jest bardzo stabilnie , dzięki prowadzeniu nożyka u góry .
- rychenko
Witam
Rewelacyjny wynalazek nigdy bym nie pomyślał ze wyrzynarka może służyć do tego
.ciekawe co mozna np. z wiertarki zrobic?
Rewelacyjny wynalazek nigdy bym nie pomyślał ze wyrzynarka może służyć do tego

Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, 22:22 przez rychenko, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Ryszard
- Leon27
Ameryki nie odkrył. Ja mam takie cudo. Cały widz polega na nożyku. Bez szranku błądzi jaki by się nie włożyło. Drzwi drewniane idealnie przycięte były w biurze dzięki temu urządzeniu. Zawstydziłem fachowca od remontu co to porobił slalom gigant na jednej sztuce. Rolki to prostszy pomysł niż ślizg. Może zrobisz update jak Ci się znudzi kombinacja z tym ślizgiem
A można i sobie kółko wyciąć np na bocianie gniazdo. Dodatkowo jest przystawka na brzeszczot włośnicowy.

http://www.neutechnik-toolshop.com/products/jigsaw-table-accessories/precision-jigsaw-table/
A można i sobie kółko wyciąć np na bocianie gniazdo. Dodatkowo jest przystawka na brzeszczot włośnicowy.

http://www.neutechnik-toolshop.com/products/jigsaw-table-accessories/precision-jigsaw-table/
- krzysztof
Czy stolik jest uniwersalny, czy tylko do wyrzynarki tej samej marki?
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- Joker 2
Dobre nie widzałem tego . Podejrzewam że rolki leprze , Ale slizg w moim przypadku łatwiejszy do wykonania .
Joker
Joker
- Leon27
Jakby i co nie wziąć w rękę to najważniejsze żeby "robiło". A tym bardziej cieszy jak własny pomysł zadziała w 100 %.
Jak czasy były dobre to się kupowało to i owo bo szkoda było czasu na kombinacje
Ja i tak choruję na sprzęt ze składnicy harcerskiej made in CCCP - tokarko pilarko takie tam. Można do tego przyrządy porobić do tworzenia wszystkiego co nam do okrętów potrzebne
A do Neutechnika można zapiąć każdą wyrzynarkę. Ma takie przesuwane dociski na motylki.
W ogóle warto się zapoznać z ich przyrządami. Niby nic a usprawniają pracę .
Jak czasy były dobre to się kupowało to i owo bo szkoda było czasu na kombinacje

Ja i tak choruję na sprzęt ze składnicy harcerskiej made in CCCP - tokarko pilarko takie tam. Można do tego przyrządy porobić do tworzenia wszystkiego co nam do okrętów potrzebne

A do Neutechnika można zapiąć każdą wyrzynarkę. Ma takie przesuwane dociski na motylki.
W ogóle warto się zapoznać z ich przyrządami. Niby nic a usprawniają pracę .