Kompresor z agregatu od lodówki
- tadheus
Kompresor z agregatu od lodówki
Jeszcze w poprzednim ustroju zrobiłem kompresor.Wykorzystałem agregat od lodówki,butlę z małej gaśnicy,takiej o grubych siankach,regulator ciśnienia wraz z wyłącznikiem ciśnieniowym oraz manometr.Działa bezawaryjnie przez te wszystkie lata.
Pozdrawiam, Paweł.
- Sance
Re: Kompresor z agregatu od lodówki
Proste ciche i skuteczne. Jedyne plusy dawnych czasów że robili rzeczy praktyczne niezniszczalne.
- meloow
Ja używam kompresora w wykorzystaniem agregatu już jakieś 10 lat. W tym czasie powstały 3 wersje. Ostatnią wersję używam już jakiś rok. Tak się prezentuje.
Jak widać urządzenie małe i zgrabne (musi siedzieć w szafie i cicho pracować gdyż mieszkam w bloku). Kompresor stosuję nie tylko w modelarstwie ale i w pracy zawodowej do czyszczenia komputerów.

znalazłem poprzednie wersje mojego kompresora.
Ver. 1

Ver. 2

Jak widać urządzenie małe i zgrabne (musi siedzieć w szafie i cicho pracować gdyż mieszkam w bloku). Kompresor stosuję nie tylko w modelarstwie ale i w pracy zawodowej do czyszczenia komputerów.
znalazłem poprzednie wersje mojego kompresora.
Ver. 1

Ver. 2

- Sebastian.M
Witam
Jakie ciśnienie idzie uzyskać za pomocą tego kompresorka?
Jakie ciśnienie idzie uzyskać za pomocą tego kompresorka?
- jeskom
spokojnie uzyskasz 4 atm., co w zupełności wystarczy tobie na malowanie aerografem. O ile wiem kompresor taki potrafi dobić butlę do 6-7 atm.
- paniol2005
Dokładnie , w lodówce jest ciśnienie czynnika w zupełności wystarczające by zastosować taki kompresor.
Jeśli chodzi o hałas to tylko cichsza jest butla z np CO2 .
Jeśli chodzi o hałas to tylko cichsza jest butla z np CO2 .
Pozdrwiam - Tomek
- Darek05
Cześć !
Ja swój nabijam do 7 Atm., butla ma ok. 15 l i nabicie jej trwa ok. 18 min.
Brakuje mi odwadniacza którego przy budowie pominąłem, ale zamierzam ten błąd naprawić, a tak się prezentuje.
Ja swój nabijam do 7 Atm., butla ma ok. 15 l i nabicie jej trwa ok. 18 min.
Brakuje mi odwadniacza którego przy budowie pominąłem, ale zamierzam ten błąd naprawić, a tak się prezentuje.
Pozdrawiam Darek