Witam. Jestem poważnie zainteresowany kupnem wyrzynareczki Dremel Moto Saw. Wszędzie gdzie patrzę szczególnie filmiki z testu Dremelka to przeważnie tylko jak się jej używa i tnie nią w drewnie. Mnie by interesowała opinia użytkowników maszyny pod kątem cięcia materiałów takich jak:
Miedź, Mosiądz, zwykła stal i co najważniejsze co najbardziej mnie interesuje to stal nierdzewna ??? Max grubość cięcia to powiedzmy że 4 mm.Dodam z góry że do Dremela mam łatwiejszy dostęp niż do Proxxon.
Jest ktoś na forum kto używa w/w wyrzynarki i mógłby się podzielić informacją na temat cięcia interesujących mnie materiałów?? Za co z góry dziękuję.
Chciałbym również przeprosić że tak z armaty ale mam przez mały projekt nóż na gardle a chciałbym skończyć temat zaczęty i zabrać się w końcu za Błyskawicę po nowym roku. Tak na szybko przyznam się że pracuje w mieście gdzie Błyskawica została zbudowana i zwodowana. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za wyrozumiałość.
Marcin
Wyrzynarka Dremel Moto Saw ??
- TomekA
Re: Wyrzynarka Dremel Moto Saw ??
Czegos tu nie kumam. W swym tajemniczym wstepie piszesz, ze interesuja Cie modele kartonowe, a tu pytasz o wyrzynarke Dremela. Czy chcesz tym Dremelem pracowac w kartonie?
A juz absurdem jest wyrzynanie Dremelem w stali nierdzewnej! No, moze na sile, cienkie blaszki miedziane czy mosiezne, po zamocowaniu ich miedzy warstwami z drewna (sklejki), ale stal nierdzewna??? Hmmmmm.........
A juz absurdem jest wyrzynanie Dremelem w stali nierdzewnej! No, moze na sile, cienkie blaszki miedziane czy mosiezne, po zamocowaniu ich miedzy warstwami z drewna (sklejki), ale stal nierdzewna??? Hmmmmm.........
- taganc
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: Wyrzynarka Dremel Moto Saw ??
Pół metra 4 mm nierdzewki to flex z "Lydla", a jak więcej, to firmowy, na ten naprzykład Bosch.
A jak dużo więcej, to Hilti. Dremelkiem niestety nie.
Co więcej, nie można tego robić w domu, potrzebny "warstat".
Materiał 4mm to dość gruby jest, trzeba już mieć wprawę w operowaniu flexem bo można
się nieźle pokaleczyć.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
A jak dużo więcej, to Hilti. Dremelkiem niestety nie.
Co więcej, nie można tego robić w domu, potrzebny "warstat".
Materiał 4mm to dość gruby jest, trzeba już mieć wprawę w operowaniu flexem bo można
się nieźle pokaleczyć.
Z ukłonami
Andrzej Korycki